Electronic Beats Hungary

Erős nőktől erőteljes videókat! Coucou Chloe és Tierra Whack klipjei mozgassanak ki a komfortzónádból

Ma két videó mellett nem tudunk elmenni semmi esetre sem. Úgyhogy inkább megmutatjuk őket!

Tierra Whackre eleve már csak azért érdemes odafigyelni, mert tavaly egy olyan albummal (Whack World) forgatta el a kritikusok fejét, ami tizenöt számot tartalmaz, de így is tizenöt perc az egész – igen, valamennyi trekket egy percesre szabta. Ráadásul az egészhez rendelt egyetlen olyan bizarr, hosszú lélegzetvételű videoklipet, ami feltárta hullámvölgyszerűen suhanó-kalandozó fantáziáját: az egyik pillanatban egy műkutyát kozmetikázik, majd egy szőlőevő bajszos fazonnal gyúr, aztán egy koporsóból énekel.

A philadelphiai rapper most krumplikat terrorizáló séfként mutatkozik be, és ne legyen félelmünk afelől, hogy a hiphop pillanatnyilag egyik legizgalmasabb női hangja még fogja rezgetni a dobhártyáinkat.

Coucou Chloéról sok rosszat nem tudunk elmondani, de igazából keveset sem: a francia előadó nemigen hibázott még eddig, ami komor, mégis játékos zenei világának elemenkénti, mégis ösztönösnek ható összelegózását illeti. Coucou a poszt-internet korszak művésze abból a tornasorból, ahova alkotásaival bemozgott Gaika, SOPHIE, Sega Bodega vagy Aisha Devi mellé, ráadásul teszi mindezt valami olyan alattomos trükkel, aminek a lényege kábé olyasmi, hogy: bizarr vagyok, de mégis befogadható maradok, mert bólogatni fogsz.

Ez megtörténik a nyomasztó szintiket és kutyaugatásszerű effektekkel megtámogatott, húsbavágó pergődobokat tartalmazó új dalánál is, kétség nincs. Érdemes is felírni, hogy az új EP-je is már a kapuban van a londoni NUXXE kiadónál.

Még több elképesztően szédületes popzenére tartasz igényt? Irány a vonatkozó playlistünk, amit 2019-ben folyamatosan frissítünk a legújhullámosabb számokkal!

Published April 10, 2019.