Electronic Beats Hungary
Music

Itt van 25 órányi mix, amit élőben vettek fel a lemeztúrók Mekkájában, az amszterdami Rush Hour-ban

A holland főváros már rég nem csak a büntetlen besztondulások és a vörös lámpák fellegvára, de Európa egyik legburjánzóbban virágzó elektronikus zenei kisközpontja is, amit legutóbb a Dekmantel Fesztiválos élményeink kapcsán is vadul emlegettünk.

Ennek a közösségnek pedig az egyik, ha nem a legtűzforróbb helyi szpotja a Rush Hour lemezbolt és kiadó, ami 1997-es alapítása óta a kontinens minden barázdabillegetője számára kihagyhatatlan go-to lemezparadicsom, ami mögött a vibráló amszterdami klubzenei életet ezer szállal mozgató kollektíva áll. Akik kitaláltak egy csinos koncepciót:

ha a városban prominens DJ jár, akkor megkérik, kotorjon bele a lemezesrekeszekbe, és a kiválasztott korongokból dobjon össze egy mixet ott helyben.

Szép misszió ez egy olyan világban, ahol sokan heteket készülnek egy-egy mix felvételére és matekozzák azt túl, de azért a tény, hogy Gilb’r-től Shanti Celeste-n át DJ Spinnáig nagy formátumok mentek bele a kihívásba, az sokat elárul a Rush Hour Store jelentőségéről. Is. Eddig huszonöt ilyen on-the-spot mix készült, mind jóképességű gyémántvadász szelektorokkal, úgyhogy ha valaki valami különleges mixügyi hallgatnivalót tenne a fülébe, nem mondjuk albumokat (pedig azok között is vannak csodák), az ezzel csak jól járhat.

Figyelem, az egyes mixek alatt a tracklistát is végig lehet nyálazni, ami hatalmas bónusz!

Ha pedig ezek után valaki nézne egy rövid dokut a barázdamániáról, crate diggingről, vinylfétisről, olyat, amiben egyszer sem tűnik fel CDJ-be illeszthető pendrive, annak javasoljuk anyaoldalunk alábbi anyagát:

Loading...