Electronic Beats Hungary
Music

Két titán, ha találkozik egyetlen albumon: Illusion Of Time

Daniel Avery és Alessandro Cortini évek óta hegesztett egy közös lemezt.

Illusion of Time címmel jön a két, egyenként is sokra tartott producer kollaboratív projektje, az éveken át folytatott munka gyümölcsét pedig, úgy tűnik, március végén szüretelhetjük majd le Erol Alkan Phantasy Sound nevű kiadójánál.

A zeneírás távmunkában zajlott, a sűrű beosztások miatt mindketten jobbára egymástól elszeparálva adták hozzá a zenékhez az elképzeléseiket, jetlagen innen, a világ másik felén túl. Külön érdekes azonban, hogy a tízszámos LP-t 2018-ban fejezték be, abban az évben, amikor Avery a Nine Inch Nailsszel turnézott – azzal a legendás indusztriálrock zenekarral, aminek a kétezres évek közepén Cortini pedig maga is tagja volt a turnékon, de a Ghosts I-IV készítésébe is szervesen beszállt.

Összeér, ami összetartozik, ahogy az a nagy emberek szájából el szokott hangzani, és itt az első zene, amin meg lehet hallgatni, hogyan ér össze – egészen gyönyörűségesen, egyébként. És persze mi mást is várnánk az érzelmekkel is dúsított, sokrétegű experimentális elektronika Mozart-Beethoven duójától, ha nem ezt:

Avery amúgy azt mondta Cortiniről:

“Alessandro hisz benne, hogy a zenének saját élete van, ezért nagyon fontos neki a legelső felvétel… Amiben, még ha valami oda nem illőnek is tetszik, azt akkor is tiszteletben kell tartani. Van olyan szám, ami egy apró szintirészből nőtt ki, a másik egy kis kazettazajból… Sokat tanultam ebből a hozzáállásból.”

Cortini pedig azt mondta Averyről:

“Daniel munkáit mindig nagyra tartottam, mindig beszéltek hozzám valahogy… Aztán amikor elkezdtük a munkát, átkattant a kapcsoló, és egyszerűen csak működött. Küldözgettük egymásnak a zenéket, folyamatosan fenntartottuk a dialógust… A következő pillanatban aztán már ott ültünk egy New York-i hotelszobában, és három óra alatt befejeztük a lemezt.”

Március 27.
Írjuk be a dátumot.

Loading...