Electronic Beats Hungary
Music

Hollandiában is kóstolgatják az alternatív partizást: székeken ülve

A koronavírus-járvány kitörése gyakorlatilag megsemmisítette a bulizás intézményét, de, ahogy az várható volt, elkezdtek feltünedezni a ha ló nincs, jó a szamár is-alapú megoldások: a legtöbben videóstreamekkel próbálták kissé féloldalasan visszacsempészni az élményszagot korlátozott életeinkbe, láttunk autós rave-et (még ha a rave ebben a kontextusban meglehetősen nevetségesen is hangzik), felrajzolt körökben táncolást a németországi Münsterben, és elszalagozott bulit egy szlovákiai híd alatt. Magyarországon egyelőre a hip kocsmákból zümmögnek dj-k tizedhangerőn, ez is több, mint a semmi.

Most óvatoskodva bejelentkeztek a hollandok is: Nijmegen városában, ahogy az a nyitóképen is látszik, a klubberek szépen, székekre szétültetve, a még mindig érvényben lévő social distancing-szabályokat betartva őrültek meg a Doornroosje nevű klubban. Éjjel helyett délután.

A helyi promoter, Jonatan Brand szerint eredetileg itt is állva táncolás volt tervben, de a hatóságok lecsították a nagyratörő terveket azzal, hogy márpedig székek fognak kelleni. De Brand szerint ebben a helyzetben még ez is cool, az a harminc ember, akit beengedhettek, tényleg táncolt, még ha a seggén maradva is. “Szóval remek!” – mondta a Reutersnek.

Az egyik lemezlovas hozzátette még: legalább végre nagy hangerőn tudott zenélni plusz ismerős arcokat is láthatott, és hát eléggé régen volt ilyen, hogy végre hűvös söröket lehetett szlopálni egy klubban – még ha ilyen bénácska felállásban is.

Aki videókat is nézegetne arról, hogyan zajlott mindez, az klikkeljen a Doornroosje Facebook-oldalára!

Loading...