Electronic Beats Hungary
Music

Hírhozam: Ellen Allien visszatér, Grimes klímaváltozásról szóló albumot írt, Peggy Gou és Kangding Ray kiadókat indít

Ismét jelentkezünk az elmúlt egy hét gépzenei és frisspop-ügyi krónikájával!

  • A MySpace-től eltűnt laza tizenkét évnyi zene. Ez volt az elmúlt hét nap legkeményebb breakingje: a Reddit-en kezdett terjedni a hír, amit aztán a kétezres évek elejének legnagyobb, azóta viszont a Facebook által rég leuralt közösségi oldala is megerősített: egy szerverköltöztetés során elveszett minden szám, amit 2003 és 2015 között töltöttek fel az oldalra. Ami azért sokkoló, mert a MySpace volt egy csomó underground tehetség ugródeszkája. Most egy évtizednyi emléknek husss.
  • Ellen Allien visszatért! Berlin elmozdíthatatlan és fontos technóbútordarabja, a BPitch kiadó kiadó igazgatóasszonya május közepén jelenteti meg Alientronic című új lemezét, ami sorban a nyolcadik már. Itt hallgatható róla egy könnyed elektró futam:

https://soundcloud.com/ellen-allien/bpx001-08-ellen-allien-stimulation

  • Hogy a Modeselektor szolgáltatta az aláfestő zenét Berlin leghírhedtebb graffitis csapatának, a 1UP Crew-nak bangkoki illegális akciójához, azt se hagyjuk ki – bővebben erről itt írtunk, és itt nézhető meg a videó is.
  • Az alternatív popkirálynő Grimes egy hosszadalmas Instagram-posztban jelentette be új albumát, vagyis annak tematikáját és címét. Röviden: Miss_Anthropocene lesz a neve, és egy konceptalbumként könyveljük el, mert a klímaváltozás istenségéről szól, ami emberi formát ölt, és vad élvezetet lel a világ elpusztításában. És ha ez esetleg nem volna elég, az első dalban ráadásul egy AI-lánycsapat mutatkozik be:
  • Kangding Ray megüzente: új kiadót indít, ami az “organikus, érzelmes, agynak és testnek szóló klubzenékre fókuszál majd.” Azért ilyenből van pár, de ne legyünk szőrösszívűek, előlegezzük meg neki a bizalmat, itt az ara nevű label első mutatványa:
  • És mivel kiadókból sosem elég, Peggy Gou is útjára enged egyet: a Gudu Records természetesen az egzotikus vokálokkal operálgató house-nagyasszony saját termésével dobbant, ami jelentős nyári soundtrack lehet hőségtől rogyadozó napfényes vidéki autóutakhoz:
  • Az sem semmi, sokkal inkább VALAMI, hogy 2015 óta tartó alkotói szünetét vágta ketté a hangmérnök-basszustudós-dubstepúttörő Kode9 egy különleges a rilízzel, amin ritka 80-as és 90-es évekbeli japán videójátékzenéket értelmezett újra Nick Dwyerrel karöltve. Hát persze, hogy a megjelenés a Hyperdubon várható, egyébként májusban. Borító és új Kode9 trekk!
  • Végül a Kolorádó Fesztiválon és a LÄRM-ben is megfordult, állandóan csúcsra járatott hangulatokat generáló Jayda G friss klipjével zárjunk, hogy mindenki bolondos moodba kerüljön így a nap végére:
Loading...