Electronic Beats Hungary
Music

Billie Eilish: "Bárcsak egymillió dolgot megváltoztathatnék a Földön"

A TEB nemzetközi stábja legújabb podcastjában benézett a világ egyik legelfoglaltabb emberéhez.

Billie Eilish őrült egy évet tudhat maga mögött (és karriert, ahogyan a róla szóló átfogó cikkünkben bemutattuk). Miután rohammal bevette az újságok címoldalait, telt házas stadionkoncerteket adott, felhalmozott egy csomó díjat, köztük öt Grammy-t és leszállította a legutóbbi James Bond főcímzenét, a popkultúra mindenhol jelen lévő szereplőjévé vált. Állandóan mozgásban.

Hirtelen, az elmúlt néhány hét során, világjáró életmódja – hasonlóan sokunkéhoz – mozdulatlanságba dermedt. Miután meghatározatlan időre hazatért az utazásból, a 18 éves szupersztár egy videochat erejéig leült beszélgetni korábbi főszerkesztőnkkel, Derek Oppermannal. “12 éves korom óta nem volt ennyi szabadidőm” – árulja el az interjúban.

Ami persze nem csoda: minden korábbi popsztár-klisével szembenálló víziója különbözik az összes korábbi pályatársától, sőt, ő az egyetlen, aki ebben az évszázadban született. Az ezzel a státusszal járó nyomás nyilvánvaló, aminek az egyénre gyakorolt érzelmi hatását nem lehet alábecsülni.

“Világos, hogy állandóan végiggondolom, mit teszek, és az miként befolyásolja a világot és az embereket”

– ismeri el. Ez az egyik oka annak, hogy – a generációjához kapcsolódó “képernyőfüggő” sztereotípiával ellentétben – bizonyos időre el szokott vonulni a technológiától, és inkább egy holisztikusabb megközelítéssel alkalmazza azt. Amint azt elárulja az interjúban, hálás az eddig bejárt útért, függetlenül annak nehézségeitől. “Ki gondolta volna, hogy ilyen lesz az életem. Bámulatos. Végre szeretem az életem.”

Őszintén beszélve, az otthona kényelméből, Eilish rengeteg témában elmélyed, például szót ejt kapcsolatáról a szülővárosával, a közösségi médiával, a barátoktól való elszakadásról, arról, miként tölti a mostani pihenőidőt, és hogy mi lesz szerinte akkor, amikor véget ér a social distancing időszaka.

Loading...