Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: Verzió dokufilmfeszt, józanbuli a nyolcban, japán napok, trippelés a Moszkva téren

Idén berúgtuk a Budapest SPOTS program motorját: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

A legjobb, és tulajdonképpen egyetlen hazai emberi jogi dokumentumfilm-fesztivált iktatnád be a menetrendedbe? A héten kezdődik a Verzió idei etapja, azaz ma, kedden. Ha a nyitóra nem is mész el, érdemes feltúrni a teljes heti programot.

Budabeats-es jóestétkívánok a Kazinczy utcában? Szimpla Night Vibes az idei TEB fesztiválon kitűnő lemezbörzét rittyentő kiadó ősatyjaival, Gandharvával és Von Yodival.

Kelet-közép-európai koncertmaratonra szaladnál? Szerdán kezdődik a Budapest Showcase Hub, ahol mindig friss és jó előadókat lehet felfedezni a szomszédokból, meg néha kicsit messzebbről, Kijevtől Szlovéniáig és Romániától Észtországig. Itt írtunk bővebben arról, mire érdemes menni és miért. 

Sober party a Gólyában? Ilyen is lesz, nyilván nem függetlenül a száraz novembertől. Felkészül többek között a Kegytárgyas Feri és Holy Olga Tombola Showja, illetve egy józan kibeszélő open mic is. Szabad a józanság!

Milyen egy kreatív? Választ kapnál erre egy kiállításon a Madách tér közepén? Kovács Adél Free the Art – Kreatív Budapest című tárlata nem vállalkozik arra, hogy megkeresse a legmenőbb budapesti arcot vagy a legkúlabb helyet, csak bemutatja, milyen ma a város egy kreatív szemüvegén keresztül. Megnyitó itt és ekkor!

Beható ismerkedés Japánnal? Nincs mese, Japán napok a Nagycsarnokban, az viszont van! Keddtől csütörtökig.

Dörzsölt, robotikus pénteki beröffenés? Amit DJ Overdose művelt a holland klubzenei színtéren, az legendaszámba megy. És most mehet végre a fülünkbe is, a LÄRM falai között, that’s right:

Törtekkel is kacérkodó este a földfelszín alatt pár méterrel? Anima Sound System dj-szett a kiskörúti Ambientben, S Olbrichttal és DJ Reloaddal kiegészülve, ugyancsak péntek.

Hiányolod az igazmondó dubstepet? A műfaj komoly megközelítői, a Dub Phase alászállnak az old schoolba. Warmup:

Puha technózás a Központban? Yass, please. Szombaton az Antifactory vintage ruhabolt kasszája mögül ismert Technokool Fanni szülinapozik, Kali és Alto Castello csatlakozik még be hozzá, kassza helyett most a keverő mögé.

Neo-pszichedelia a Moszkva tér mellett? Pont így, és pont szombat este. A fenti nyitófotón látható, mindig kellemes vörösben úszó Nemdebár zenei arculatát ezen a napon a Trippin’ Like We Do dj-kollektíva határozza meg hullámzó visszhangtengerrel és kaleidoszkópszerű űrszintikkel. Van nekik 17 órás playlistjük is, csak a hangulat meghozása okán:

Loading...