Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: szüzek és királynők a színpadon, detroiti legenda Óbudán, grafikus a sneakerboltban

Ha nem tudod, merre oldd fel a csapadék okozta mindennapi spleent.

A közelmúltban bemutattuk a Budapest SPOTS programot, aminek a lényege, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal.

Szüzek, királynők, bölcsek, csábítók, anyák, harcosok a színpadon? Szabó Veronika nagysikerű, a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshow-k metszéspontján egyensúlyozó előadása, a Queendom újra a fényben, a négyeshatos vonalán elérhető MU Színházban szerda este.

Téliidőszámítás-aláfestés komor árnyalatokkal egy Madách téri ivóban? A brüsszeli székhelyű Cold Moss kiadó feje, az éppen egy budapesti zeneművészeti rezidencián tartózkodó Carrageenan a Dalmata Daniel kis TELEP-es sorozatának vendége lesz szerdán. Ha csíped az analóg, nem kötelezően vidámkodó dolgokat, itt a szpotod!

https://soundcloud.com/carrageenan/26-12-18-edit

Szórakoztató szerdázás agyament kreatívokkal? A Toldiban hamvában holt, esetleg csak pár napot megélt ötletek feltámasztása fog zajlani a Halott Ötletek Éjszakáján, már sokadszorra, Halloween díszes alkalmából. Zene is lesz Supermennel és társaival, de a lényeg a vinnyogva nevetés lesz.

Csütörtök, de már a komolyság jegyében, egy élő detroiti technóhőssel? A LavaLavának adatott meg az esély, hogy vendégül lássa a legendás Juan Atkinst az óbudai Flashback Photo Studióban, eléggé krézi már leírni is, de addig is itt van egy portréfilm a német kollégáktól:

Megnéznéd, milyen az, amikor egy népszerű szabadtéri bulisorozat grafikusa egy cipőbolt falait tágítja ki? Halasi Bálint, a meleg hónapokban izgi erdei-mezei helyszíneken hangfalakat felállító Santsat állandó ábrázolóembere bemegy a Footshopba, és átlöki a harmadik dimenzió kereteit. Hogy hogyan, azt ezen a csütörtöki estén lehet szemügyre venni.

Sötét anyaggal összemocskolt testek falják magukba a csütörtök éjszakát? Hol? Hát a Gólyában, ahol Alpár és Új Bála rendel, meg még mások. Friss lesz és megborító.

November első napján melodikus pulzálás a Dunán? A Pure Lust és Parra For Cuva nemrég a Telekom Electronic Beats Festival első napját nyitotta meg a Citadellán, de most újult erővel térnek vissza, egy komplett audivizuál showval az A38-ra. Mindenki, aki hiányolja azokat a jó öreg érzelmeket a tánczenéből, erre tessék!

Örömteli vibrációk egy felemelő Los Angeles-i lemezelővel? A Persephone klubsorozat a LÄRMbe hozza el pénteken a berlini szcénában elég hamar helyét megtaláló Alison Swinget, akit hangzásban és hangulatban olyanok mellett szoktak emlegetni, mint Axel Boman, Black Madonna vagy Jeremy Underground. Csodás lesz állítólag!

Vasárnapot zenei gyűjtőszenvedéllyel indítani? A Szimpla Lemez & Collectorism Vásár ismét megnyílik mindenkinek, aki hallgatható alkotásokba pörgetni bele a pénzét. Vigyázat, geek börze!

Loading...