Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: szerelemittas house-ünnep, Ősparty a Dürerben, cuki hömbölgés a Városmajorban

A közelmúltban bemutattuk a Night Embassy of Budapesttel közös SPOTS programunkat, aminek a kvintesszenciája, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Leginkább ezekből a helyekből – de rajtuk kívül adott esetben másokból is, amikből persze a jövőben szintén SPOT-ok válhatnak – mostantól minden héten érkezünk egy kisméretű programajánlóval. Így teszünk most is!

Megnéznéd, hogy néz ki, amikor Zságer Balázs a billentyűkről potikra vált? Szerdán dj-zni fog a Dunának a partján, Vatsanah és Beta mellett, ami már önmagában egy eléggé egzotikus felállás.

Pesten túlra mennél kedves összművészetért? A negyedik UbikEklektik Fesztivál nyitja kapuját csütörtökön Zsámbékon, ami, úgy van, nem a főváros, de egyszerűen nem lehet kihagyni, ha valakinek tágra van nyitva az agya és a szíve egy mitologikus, scifi-s kerettörténetbe ágyazott kultúrális hosszúhétvégére. Itt egy aftermozi a kettővel ezelőttiről, azóta csak rutinosabb lett:

Levadásznál magadnak jó borokat az első őszi otthonülős, élményfeldolgozós napokra? Augusztus 29-én csütörtökön a nyolcadik kerületi Grundon (lásd nyitóképünkön a legendás belső eperfával), Bácsi Zoltán borász hathatós segedelmével teheted ezt meg. A Wine Assassins borkóstolón a lőrék minden héten más-más téma köré rendeződnek, legyen az a cukor- vagy savtartalom, hordóhasználat, az évjáratok vagy az egyes borvidékek közötti különbségek. Tessék menni, regisztrálni egy potom ezresért lehet!

Csodálatos love = love jellegű house ünnepre neveznél be? Pénteken a PERSEPHONE klubest ünnepli egy éves fennállását a technoszexuális kollektívával, az OMOH-val közösen a LÄRM-ben, mindehhez ráadásul a chicagói Eris Drew-t hívták meg. Csak szeretetet szabad vinni!

Inkább open air házalnál a vulkanikus fiúkkal? LavaLava allnighter lesz a Pontoonon, és ehhez egyenesen a Dimensions Fesztiválról térnek haza, csak értünk, miattunk. Meg a cinekért. Péntek a napja ennek is!

Cuki, visszafogott hömbölgés Budán? Ismét Városmajorka az mhmm szervezésében szombaton, a mexikói ügyeskedő Manu Schipperrel, a fiatalosssan dzsezzelő Speiz Boizzal, és az olaszos bajszos vigyort otthon sosem felejtő Galactic Jacksonnal, akit nemrég így kaptunk tollvégre.

Technógyökerekhez visszatérés? Ősparty a Dürerben. Aki tudja, annak nem kell többet mondani, aki nem, az meg menjen el, hogy jövőre ugyanezt mondhassa el magáról. Acid, psytrance, breakek, minden, amiből kiindult a mai ravekultúra.

Természetközeli modulárisszinti-koncert vasárnapra? Elég veszettül hangzik, pedig hát meg fog történni a Hajógyári szigeten! A teherbiciklire épített Vibee sound systemet ezúttal három csavargatós szaki, Iamyank, Banyek és Cartmesy (Baráth Bálint) veszi kezelésbe őrült masinákból kinyert analóg összhangzatokkal. “Az elektronikus zenére sokszor hideg, gépies művészetként gondolunk. Ez nem feltétlenül baj, azonban most a természetben kibontakozó zenészek és hangszerek segítségével jobban felfedezhetjük együtt ennek a műfajnak az organikusabb, természettel rezonáló árnyalatait is” – mondják az egészről. Figyelem, délutáni móka!

Loading...