Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: Duna-parti fényfestés, The Sex a Toldiban, vérpumpa és brutalista séta

Idén berúgtuk a Budapest SPOTS program motorját: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Golyóztatnád a szemeidet a Duna-parton? Korábbi EB.TV szereplőnk, a budapesti VJ-színtér alapvető alakja, Besnyő Dani társaival megfesti fénnyel a Magyar Tudományos Akadémia épületét szerda estétől három napon át. Arról, hogy miért itt, és miért most, bővebben ebben a Facebook-eseményben lehet tájékozódni.

Meghallgatnád az elektronikus pécsieket a Madáchon? Korábban is tapsoltuk már meg betűkkel az agyas zenéket gyártó BETWIXT brigádot, most te is megteheted ugyanezt november 20-án szerdán a TELEPen. Egy kis warmup:

Megjönne a kedved, hogy ne csak passzívan nézd a gépeket csavargatókat? Tárt ajtókkal vár a Bajcsy-Zsilinszky közben az egyik kedvenc szpotunk, az Analogue Zone (a nyitóképünk is onnan van). Ez az a showroom-bolt-stúdió, ahova ha beesel egy random hétköznap délután, esélyes, hogy órákon át nem látsz újra napfényt. És talán még a moduláris szinti-műfaj legnagyobb pesti függőjével, Ramin Sayyahval is találkozhatsz!

Támogass faszán DJ-ző lányokat a Kiskörút mentén! Csütörtökön. A múzeummal szemben. Azaz: GURLBO$$$ az Ambientben Bettina Nemmel, Missetillel és Sibillel. Ya$$!

The Sex első élőzése? Atom Richárd nálunk mutatkozott be debütlemezével még a nyáron, és most látta elérkezettnek az időt, hogy ezzel a színes-popos-könnyűelektrós anyaggal színpadra is álljon. A Toldiéra!

Security Check Required

null

Óbudai nyitás és vérpumpa pénteken? Az élesebb technós meneteiről ismert szervezőcsapat, a CRIME Pumping Blood alcímmel újabb fejezetet nyitott nemrég, aminek ernyője alatt elindultak a technó határterületei felé is. Ezúttal az éjszakára klubbá alakuló Flashback Fotóstúdióba hívták el DJ Gigolát, akinek a lejjebb elhelyezett furcsa, de lenyűgőző elektróbangert is köszönheti a világ. Mellette CT Kidobó, Technocool és Ruenge rakosgat még.

Killer avantgárd klubozás, next level kultúraformálás? A belga Nosedrip már szétszórta bizarr áldásait az NTS-től a Dekmantel Fesztivál pultján át a Red Light Rádióig vagy épp a Crack Magazin podkasztjáig, mégpedig joggal, hiszen a jelenlegi legfifikásabb európai DJ-k között szokás emlegetni. Iszonyúan elvetemült intuícióval válogatja a lemezeit, és bármikor eljuthat lettországi szintiwave-től az izlandi jégtechnóig – pénteken pedig végre a LÄRMot is kezelésbe veszi.

Szombati ébredezés egy főző ex-partifotóssal? Talabér Géza állítólag nem csak fotóban, de fakanálban is erős, ezt egy délutánba nyúló délelőttön bizonyítja a budai Budapest Bagelben.

Puha grúvok a külső hétben? A megújult és kibővült Roots kocsma falai között a magyar James Blake, azaz Perrin és Unravel szelektál a funktól és diszkótól a merészebb ügyek felé kanyarodva. Na de vajon dalra is fakad az ember?!

Fémes megoldások a Fészekben? Úgy van, hiszen “egy noise / industrial / E.B.M. / cyberpunk / wave esemény kerül megrendezésre”, ahogy szól a leírás. Ráadásul a Küss Mich rozsdás ujjbegyű zeneturkászai is a mixer mögé állnak.

Újra JazzaJ, örülünk? Természetesen, ráadásul a szuper szpotnak számító Lumenben, ráadásul az analóg elektronikával dolgozó Lanuk különleges koncepciójával.

Brutalista építészeti séta vasárnap? Ilyen is lesz, és még sör is jár a végén.

Loading...