Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: basszusteória, Gólya-búcsúztató, csajteknó és kult színdarab

Mit lehet csinálni a héten? Mondjuk a legjobb szpotokat és a legjobb programokat.

A közelmúltban bemutattuk a Night Embassy of Budapesttel közös SPOTS programunkat, aminek a kvintesszenciája, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Leginkább ezekből a helyekből – de rajtuk kívül adott esetben másokból is, amikből persze a jövőben szintén SPOT-ok válhatnak – mostantól minden hétfőn érkezünk egy kisméretű programajánlóval. Hétfő van, tehát most is így teszünk!

Nehezen viseled az elmúlást? Sajnos eljött a pont, amikor végleg búcsút kell intenünk Budapest egyik legkultikusabb helyének, a Gólyának. Mindenki kedvenc kis földszintes romkocsmája, ami akár a nyócker jelmagyarázata is lehetne a nagy képes lexikonban, végleg búcsúzik az épületétől. Búcsúbuli természetesen lesz, sőt, búcsúhét is. Zsebkendőket oda, ahova valók: zsebbe!

Basszusok a Duna-parton? Ez a két dolog együtt csak egy dolgot jelenthet: Pontoon! Folyómenti oázisunk nem hagy lógva minket, ha az ember táncolásban szeretné levezetni a hétköznapok stresszhozadékát. Kedd este Sirmo, Bergi, és CT Kidobó (akiről itt írtunk kicsit bővebben) fog gondoskodni a hullámoztató ütemekről. Információink szerint megszólal hangosan az új Burial is!

Bármerre elkanyargó jammelés a város szívében? Ha más vágyad sincs, mint profi zenészeket nézni autentikus imprózgatás közben, szuper hírünk van: kedden az Akváriumban a Random Trip épp ezt fogja csinálni. Antonia Vai és a Zoohacker Orchestra is csatlakozik a helyen, ahol bármi történik, az ott is marad!

Nyári karibi csemegét tennél a gyomrodba? Aggodalomra ok semmi, a Nemsüti jön és segít: bár a szintén rendkívül remek konyhájú Lumen étlapjáról lekerült a cajun gasztronómia kulcsétele, a Jambalaya, a karb zöldséges babos barnarizst náluk szerdán meg lehet kóstolni.

A punk keresztapja Budapesten? Bizony nem túl sok magyar ember mondhatja el magáról, hogy élőben látta a punkkultúra egyik legalapabb arcát, Iggy Popot, hiszen az öreg nem túl sűrűn jár erre felé, és ki tudja, hogy egyáltalán még meddig járja a világot. Ezért megéri megragadni minden adandó alkalmat (például a most szerdát), állítólag elképesztő show-kat nyom le a legenda még 72 évesen is, ami lássuk be, tényleg nem mindennapi. Mint ahogy a CGI-Iggy sem Oneohtrix Point Never oldalán:

Nyári színház a belbudai nyugiban? Bár a szezonnak már vége, ha elég szemfüles az ember, még bőven elcsíphet pár nívós darabot. Csütörtökön például a Jurányiban a legendás Máté Gábor osztály folytatja bájos hagyományát, miszerint minden évben készítenek egy darabot egyik (ex)osztálytársukról, idén például Czukor Balázsról.

Pénteki lányfókuszú technózás? A Citadellán gyűlik össze Bettina Nem meghívására a nemrég általunk is megcikkezett Lau, illetve Kali, Missetill és Technokool – akiről a korábbi EB.TV epizódunk is szól. A panorámát mindenki ismeri, csak a táncot kell vinni! (Nyitóképünk is a buli előtt adózik, mert ez a Facebook-esemény borítója.)

Utoljára Szabihíd? Sajnos igaz a hír, idén utoljára élvezhetjük Zöld barátunk társaságát zavartalanul. Persze méltó programokkal búcsúztathatjuk a város egyik legkirályabb kezdeményezését, a szombati közösségi reggelitől kezdve a basszus-orintált záró buliig, ahol Asparagus és DTR fognak zenélni Vibee, a két keréken guruló soundsystem jóvoltából.

Organikus pogó? Ha nem bírod már az urbánus lét nyugodt szofisztikáltságát, a Wombo Orchestra szombat esti Dürer Kerti koncertjén nyugodtan kiengedheted magadból a kiengedni valót. A francia rézfúvós-banda világszínvonalú ska bulikat nyom, hál’ Istennek világhír nélkül, így nem kell a tömegtaposástól sem tartani!

Támogatnád a hazait? A tudatos vásárlás korunk egyik legfontosabb kérdése, és a környezetszennyezés egy óriási része a fast-fashion boltokhoz vezethető vissz. De hát mit csináljon az ember, ha egyszerűen ezekben az üzletekben lehet mindent egy helyen megtalálni? A Szimpla kert ezzel száll harcba a rendszeresen megrendezett szombati Pop-Up vásáraival, ahol a lakásdekoron keresztül a ruhákon át a cipőkig bármit beszerezhet az ember. És ami a legjobb, hogy mind ez hazi tervezőktől, így nem kell aggódni az etikus fogyasztásunk miatt sem. Vászontáskát érdemes bekészíteni, kevés esély van az üres kézzel távozásra!

 

Loading...