Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: laptop DJ-knek újít a Beatport, csobbanós Nina Kraviz klip, CT Kidobó nagyot dob, James Ruskin visszatér

  • Publikus bétában, Mac felhasználóknak már elérhető a népszerű elektronikus zeneáruház, a Beatport újítása, a LINK, ami lehetővé teszi, hogy a Pioneer Rekordbox szoftverébe egyetlen előfizetéssel (PRO: 40 dollár havonta, PRO+: 60 dollár) behúzhassanak a lemezlovasok ötven-száz trekket, ráadásul állítólag 320kbps feletti minőségben. Szóval nem kell külön vásárolgatni, letöltögetni, hanem valahogy úgy működik a dolog, ahogyan a Spotifyba behúzzuk az offline hallgatásra szánt zenéket. Több kiadótulaj is jelezte azonban, hogy szerintük ez az előfizetéses modell csúnyán visszanyesheti a rendes letöltéseket.
  • A jövő héten a LÄRMben is fellépő D Tiffany kiadója, a Planet Euphorique egy Tiny Planet című válogatással készül, rajta CCL-lel, Flora FM-mel többek között – az alábbi teaserből kiderül, hogy a július 12-én megjelenő szelekció hozza majd a jó kis nyári neotrópusi vonalat:
  • Újabb adag nevet jelentett be a lengyelek legjobb kísérleti-progresszív fesztiválja (cikkünk róla még mindig itt), az UNSOUND. Az idén októberben témájául a Solidarityt választó rendezvény olyanokkal fejelte meg a lineupot, mint LOFT, Teta Preto, Eli Keszler, Matmos, Shackleton pedig a lengyel klarinétossal, Waclaw Zimpellel közösen lép fel. A DJ-k között Deena Abdelwahed, LSDXOXO, CCL, Jasmine Infiniti, upsammy és 8ULENTINA neveit találjuk, és back-to-back szetteket fog tolni Hyph11E & Slikback, illetve Teki Latex & Betty.
  • Magyarország egyik legígéretesebb fiatal producerének, CT Kidobónak csak a neve vicc, amit viszont művel mögötte, az nagyon is komoly. Kifinomultan nyers-romantikus képletei köszönnek vissza az új Dalmata Daniel kiadású anyagán is, tessék vásárolni és szupportálni a hazai szcénát, mert ezt kell tennünk:
  • Nina Kraviz új EP-vel dobbant július 22-én saját kiadójánál a трип-nél. Három csupasz teknótrekkről van szó, az EP címe pedig stranno stranno. neobjatno. lesz. Itt meg róla egy klip, főszerepben Kravizcel:
  • A Central Processing Unit fogja kiadni Bochum Welt új nagylemezét, az ambientes Seafire-t. Jó öreg szintiszörnyeket helyezett alkalmazásba mindehhez Gianluigi Di Costanzo, amúgy szeptemberben jön a teljes lemez, itt meg bele lehet fülelni:
  • A technó ősbástya James Ruskin öt év után ismét hallat magáról. Szóló EP-je, a Reality Broadcast Off deeptechnó módban utaztat meg, és július 19-én jelenik meg.

https://soundcloud.com/blueprint-records/james-ruskin-reality-broadcast-off-bp054-previews

Loading...