Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: átlépés a kiberűrbe, dupla lemezbemutató a Toldiban, talpégető technó

Varázslat: egy hétnyi program, egyetlen cikkben!

Idén begyújtottuk a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats friss projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden héten egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Könnyű lélegzetű szerda a Persephone alapítókkal? A város egyik legszimpibb bulisorozata, a női, színesbőrű, és további alulreprezentált közösségekből érkező DJ-ket meghívó Persephone két alapembere, Alexandr és Klayman játszik a TELEPen.

Magyar soul, félúton a mainstream és az underground között? Akkor irány Perrin előadására az Ambientbe csütörtökön – érdemes most nézni és hallgatni, mert lehet, hogy éveken belül már csak aranyáron lehet majd elcsípni a Glastonbury nagyszínpadon!

Átlépnéd a cyberspace határait? A Baross utca 22 kiállítóterében három alkotó három médiumban fejti ki a test és vetülete viszonyát, illetve engedi, hogy a látszólagos gyarmatosítsa a láthatót. Erre tessék!

Natúr borokra rákapnál? Megéri, mert ezek olyan borok, amik spontán erjedve jönnek létre, kén hozzáadása nélkül, vegyszermentesen (no rovarirtó, például). Csütörtökön a Dohány utcai TÁBLÁban lehet nyalakodni!

Dupla TOLDIs lemezbemutató Krizsóval és az Isle of Mannel? Dupla TOLDIs lemezbemutató Krizsóval és az Isle of Mannel, igen. Mindenkinek, aki aki hisz a gondolatibb jellegű zenék zsánerhatárainak elmosódásában és a közös lebegésben egy mozi előterében. Az egykori Realistic Crew-s Krizsó új projektjéről itt írtunk, hahó!

Post-mindenműfaj? Vagyis olyan zenék, amik az eredeti zenék utózöngéjeként lettek teljesértékű új műfajok? Postpunktól a posthardcore-ig a jó öreg Vittulában. Am a nyitóképünkön megcsodálható, de élőben még annál is jobb.

Tudományos techno és ismeretterjesztő house buli a város szívében pénteken? Földalatti gépzenei workshop és live performance LAU, CT Kidobó, a nemrég létrejött, hazai tehetségeket ápoló és katapultáló Cutoff Agency és az Acideal jóvoltából, interaktív vizuállal fűszerezve a Vörösmarty utcai Studios-ban.

Lollipop Factory ősbutik-záróbuli? Ha öltözködtél innen valaha is, akkor itt a helyed, de ha nem, akkor is rámarhatsz az erősen leakciózott ruhákra.

Inkább indusztriálisat utaznál a Technokunsttal? Egy New York-i kalauzzal teheted meg a LÄRMben pénteken. Sietni érdemes, mert hamar betelik a ház, ha Adam X neve van a plakáton!

Megtanulnád a kollázstechnikát, mint olyat? Végre egy tisztességes workshop a témában, és nem kell hozzá messzebb menni a Palotanegyednél. Szombaton!

Oroszországból érkező minimálkodás? A Bajcsy-Zsilinszky úton pedzegeti ezt az egy estére összeálló House 2 House és Lost Minute brigád, ugyanis jól elhívták V ka-t is. Klasszikusan levegős hömpölygések, cicergő cinek, dubos bugyborékok Nagáéktól.

Maradnál a kalapácsos technónál szombaton is? Boston 168 és Regal együtt pirongatja a talpakat az Akvában.

Loading...