Electronic Beats Hungary
Music

"Azt hiszem, egy csajba zúgtam bele" - Boys Noize két új trekkje

A német Alexander Ridhát, vagyis Boys Noize-t reszelős-franciás bulielektróiról (helló, Justice, Digitalism és a többiek) ismerhette meg a partik népe a 2000-es évek közepétől, amely receptet érdekes módon még akkor sem adott fel, amikor mindenki más már igen. Tíz év elteltével szofisztikálódott csak a hangzása valamelyest, de azért harapdálni máig szeret, ahogy kollaborálni is: Tiga, Erol Alkan, Chilly Gonzales, Danny Brown, Hudson Mohawke, sőt, Skrillex – akivel közös számát aztán Four Tet is remixelte -, még sőtebb, a divatcsászár Virgil Abloh is stúdiózott már vele, mások mellett.

Nem írnánk róla, ha még mindig a generik franciahullámon lovagolna, de az alábbi dalt Rico Nastyval vett fel (a 22 éves amerikai feltörekvővel, aki mindig úgy rappel, mintha felszívta volna a világ összes feszültségét), és az egészet egy lassú higanymozgású, vészjósló EBM-gerincre húzták fel. Girl Crush:

Másik friss trekkje, a Buchla 100 az előbbi radikális popdarabtól eltérően már visszanyúl Ridha technós gyökereihez, és merjük feltételezni a cím alapján, hogy a 60-as évekbeli vintage moduláris szintivel készült (igen, azzal, aminek egy másik példányába nemrég belenyúlt egy szintiszerelő, és LSD hatása alá került, mert a jó öreg haludrog valahogyan beleragadt a szerkezetbe még a hippi éra idején).

Boys Noize tehát még mindig jól tud nyúlni több irányba, kíváncsiak vagyunk, vajon a pop terepére bemerészkedik-e ennél sokkal nyíltabban, mert a fentiek alapján volna rá jogosultsága.

Loading...