Electronic Beats Hungary
Music

"Azt hiszem, egy csajba zúgtam bele" - Boys Noize két új trekkje

A német Alexander Ridhát, vagyis Boys Noize-t reszelős-franciás bulielektróiról (helló, Justice, Digitalism és a többiek) ismerhette meg a partik népe a 2000-es évek közepétől, amely receptet érdekes módon még akkor sem adott fel, amikor mindenki más már igen. Tíz év elteltével szofisztikálódott csak a hangzása valamelyest, de azért harapdálni máig szeret, ahogy kollaborálni is: Tiga, Erol Alkan, Chilly Gonzales, Danny Brown, Hudson Mohawke, sőt, Skrillex – akivel közös számát aztán Four Tet is remixelte -, még sőtebb, a divatcsászár Virgil Abloh is stúdiózott már vele, mások mellett.

Nem írnánk róla, ha még mindig a generik franciahullámon lovagolna, de az alábbi dalt Rico Nastyval vett fel (a 22 éves amerikai feltörekvővel, aki mindig úgy rappel, mintha felszívta volna a világ összes feszültségét), és az egészet egy lassú higanymozgású, vészjósló EBM-gerincre húzták fel. Girl Crush:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Másik friss trekkje, a Buchla 100 az előbbi radikális popdarabtól eltérően már visszanyúl Ridha technós gyökereihez, és merjük feltételezni a cím alapján, hogy a 60-as évekbeli vintage moduláris szintivel készült (igen, azzal, aminek egy másik példányába nemrég belenyúlt egy szintiszerelő, és LSD hatása alá került, mert a jó öreg haludrog valahogyan beleragadt a szerkezetbe még a hippi éra idején).

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Boys Noize tehát még mindig jól tud nyúlni több irányba, kíváncsiak vagyunk, vajon a pop terepére bemerészkedik-e ennél sokkal nyíltabban, mert a fentiek alapján volna rá jogosultsága.

Loading...