Electronic Beats Hungary
Music

2018 nagy megtolására készül a Žagar

És ebben a Telekom Electronic Beats is oroszlánrészt vállal majd, de erről részletesen később. Előtte viszont megkérdeztük a zenekarvezető Zságer Balázst, hogy egyébként hogyan telt az elmúlt egy éve.

“Főleg munkával. A tavaly nyári fesztiválszezonra már összeraktunk pár új számot, amiket játszottunk is többek között a Kolorádón és a Bánkitón. Jó móka volt, de ezek a trekkek még korántsem voltak olyan állapotban, hogy hangfelvétel formájában is megállják a helyüket. Szóval az igazi munka szeptemberben kezdődött, nekiláttunk a stúdiózásnak. A szokásos hangzások mellett olyan hangszerekkel is kísérleteztünk, mint a Theremin, Balafon és az arab ütőhangszerek. Mostanra kezd összeállni a dolog, úgy néz ki ősszel jön az új album is.”

“Az utóbbi időben sokat inspirálódtam, azt hiszem, ez több dolognak is betudható. Egyrészt egy ideje elkezdtem DJ-zni – sok technóbuliban megfordultam, de az elektronikus zene mellett nagyon sok más műfajú új zenét hallok hétről-hétre a Spotify-on is.

Fontosnak érzem megemlíteni, hogy sokat nyitottak a zenei horizontomon az Ozora fesztiválos és a Zeneakadémiás látogatásaim is.

Nemrég voltam Marokkóban, az afrikai/arab ritmusvilág is nagy hatással volt rám. A tervek most azok, hogy ezt a sok hatást megpróbálom hangok formájában összegyúrni és visszaadni, izgalmas kihívás, nagyon élvezem.”

Ez az új dal, amit egyelőre koncerten lehet csak hallani, már ezt-azt meglibbent az új megközelítésből, de azért az új nagylemezig még várni kell egy ideig. Addig viszont érdemes lehet ezt az áprilisi koncertet beiktatni a naptárba, naptárakba.

Loading...