Electronic Beats Hungary
Music

2018 nagy megtolására készül a Žagar

És ebben a Telekom Electronic Beats is oroszlánrészt vállal majd, de erről részletesen később. Előtte viszont megkérdeztük a zenekarvezető Zságer Balázst, hogy egyébként hogyan telt az elmúlt egy éve.

“Főleg munkával. A tavaly nyári fesztiválszezonra már összeraktunk pár új számot, amiket játszottunk is többek között a Kolorádón és a Bánkitón. Jó móka volt, de ezek a trekkek még korántsem voltak olyan állapotban, hogy hangfelvétel formájában is megállják a helyüket. Szóval az igazi munka szeptemberben kezdődött, nekiláttunk a stúdiózásnak. A szokásos hangzások mellett olyan hangszerekkel is kísérleteztünk, mint a Theremin, Balafon és az arab ütőhangszerek. Mostanra kezd összeállni a dolog, úgy néz ki ősszel jön az új album is.”

“Az utóbbi időben sokat inspirálódtam, azt hiszem, ez több dolognak is betudható. Egyrészt egy ideje elkezdtem DJ-zni – sok technóbuliban megfordultam, de az elektronikus zene mellett nagyon sok más műfajú új zenét hallok hétről-hétre a Spotify-on is.

Fontosnak érzem megemlíteni, hogy sokat nyitottak a zenei horizontomon az Ozora fesztiválos és a Zeneakadémiás látogatásaim is.

Nemrég voltam Marokkóban, az afrikai/arab ritmusvilág is nagy hatással volt rám. A tervek most azok, hogy ezt a sok hatást megpróbálom hangok formájában összegyúrni és visszaadni, izgalmas kihívás, nagyon élvezem.”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ez az új dal, amit egyelőre koncerten lehet csak hallani, már ezt-azt meglibbent az új megközelítésből, de azért az új nagylemezig még várni kell egy ideig. Addig viszont érdemes lehet ezt az áprilisi koncertet beiktatni a naptárba, naptárakba.

Loading...