Electronic Beats Hungary
Music

A totális relax vár, ha rácsúszol erre a páratlan online ambient rádiócsatornára

Itt minden ambient. Minden pillanatban.

Számon se lehet szinte tartani annyi online rádiócsatorna van már, de olyan koncentrált zenei anyaggal bíró, mint a SomaFM, talán nincs is másik. A San Francisco-i rádió víziója az, hogy átfogó képet adva az ambientről, megállás nélkül sugározza a zenét, amik így egymásba csúszva-olvadva egy nagyobb szerves egységet is képeznek. Ebből következik, hogy a rádióban nem hallható reklám sem, de talán emberi hang se nagyon (leszámítva természetesen a hangmintákat).

Amíg egy átlag online rádió esetében mázlistának kell lenned ahhoz, hogy elcsípj egy-egy ambient számot, addig a SomaFM-en kérned sem kell. A különös hangzásnak köszönhetően több csatorna közül is választhatsz, attól függően, hogy miben vagy, mire vágysz, de a fő vonalat a Drone Zone viszi. De belehallgathatsz mixbe illesztett San Francisco-i környezeti zajokat, amiket a zsaruk meg a tűzoltók rögzítettek (SF 10-33), vagy akár az űr mélyébe is utazhatsz (Mission Control).

A legjobb, ha te magad csekkolod a SomaFM tényleg – nem csalás, nem ámítás – páratlan zenei repertoárját. Nemcsak befelé utazni, meditálni jó, de olyan elmélyült tevékenységekhez is jól passzol, mint az olvasás, írás vagy szinte bármilyen kreatív tevékenység. A rádiót itt találod, ha pedig arra szottyan kedved, hogy kicsit megtámogasd őket, azt pedig itt teheted meg.

Loading...