Electronic Beats Hungary
Culture

Hogyan aludj tisztességesen? Életvezetési tippek nem csak DJ-knek Tom Middletontól

Az Ibizán évről-évre megrendezett International Music Summit megkerülhetetlen elektronikus zenei konferencia: a világ gépzenerajongó féltekéje és sajtója rendre odafigyel rá. Nem csoda, hogy Pete Tong is ezt a platformot választotta ahhoz, hogy Avicii öngyilkossága kapcsán beszéljen az éjszakai élet mentális egészségre gyakorolt veszélyeiről.

Idén egy másik nagy formátumú név, a brit Tom Middleton (aki Aphex Twinnel dolgozott a kilencvenes évek hajnalán, majd Mark Pritcharddal közösen tolta meg a Global Communication projektet) is úgy döntött, hogy a testi-lelki jólétről fog beszélni, azon belül is arról, hogyan lehet egy jót aludni.

Nem utolsósorban azért, mert egyébként ma már alvás coach-ként dolgozik, HOPPÁ. Még “pszichoakusztikus” albumot is hegesztett új missziójához, amibe itt lehet belehallgatni:

A témába való nyakig belemászás végül azt okozta nála, hogy felismerte az alvás elképesztő gyógyító hatásait, ahogyan azokat a drasztikus következményeket is, amik akkor leselkednek az emberre, ha megvonja magától a megfelelő pihenést.

Tapasztalatait végül az ibizai konferencián osztotta meg a hallgatósággal (a komplett videó lejjebb), mi pedig osztjuk tovább, mert bőven akadnak itt hasznos tanácsok. Úgy mint:

  • Dolgozz ki egy következetes elalvási-ébredési rutint. Célozd meg a 7 és fél órát, ami pontosan öt teljes alvásciklus lesz, másfél órákkal számolva.
  • A melatonin – az alvási ciklust irányító hormon – este kilenc és reggel kilenc között választódik ki. Tehát ez a tökéletes idő az alvásra. Ne hagyd, hogy a világító kijelzőid belezavarjanak a folyamatba: búcsúzz el a közösségi médiától már egy órával ágybamenetel előtt.
  • Ezzel az extra egy mobilmentes órával a birtokodban gyakorolj némi meditációt és mély légzést. (Middleton fenti hangképei kiválóak mindehhez.)
  • Lehet, hogy reggel még fáradt vagy, de próbáld meg, hogy felkelsz, és megajándékozod magad egy kis természetes fénnyel: vegyél erőt, és indulj egy élénkítő tízperces sétára, tanítsd a testedet a reggel és az éjjel közötti különbségtételre.
  • Legyél hidratált! Csodálatos, mit tesz a megfelelő mennyiségű víz az ember szervezetével, ha egy jó alvásról van szó.

És akkor jó szórakozást a teljes megfejtéshez:

Loading...