Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Richie Hawtin mobilappot szabadít ránk, a Red Axes egy inas új EP-t, Avalon Emerson meg egy remixet Four Tetnek

Göngyölítsd fel az elmúlt egy hét technó- és egyébügyi híreit velünk!

  • Tegnap az óbudai Flashback Studios loftjában ismét bedurrantak a lábdobok, és ismét megünnepelhette magát kicsit a budapesti underground, hogy létezik és virul. Ugyanakkor az ünnep az idén öt éves klubnak, a grúz technóforradalom központjaként ismert Bassianinak is szólt, jöttek az ottani rezidensek friss színeket belejátszani a szombati dj-palettába, viszont ami ugyanekkora jelentőségű ügy a bulin túlmenően, az az, hogy helyi hőseink egy kisebb válogatást is összeraktak Tbilisi forráspontja előtt tisztelegve. CT Kidobó, SILF, LAU, Obwigszyh és Normál Tamás eddig kiadatlan trekkjeit lehet itt befogadni:
  • A sötét organik-közelkeleti-pszichoklubzenék nagyjai, a Tel-Avivból már hozzánk is ellátogatott Red Axes (nyitóképünkön) Voom címmel jön új EP-vel, ami december 6-án várományos. Ráadásul nem akármilyen labelnél, de a Dark Entriesnél! Nem lesz gyenge eresztés:
  • A 2020-as Dekmantel Selectors lelibbentette a fátylat a jövő évi fellépőiről. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a horvát bulitengerpart legokosabban kurált fesztiváljáról van szó, ahol a leftfield house, a trükkös diszkó és a járatlan utakra tévedő technó gyöngyszemei szólnak, úgyhogy itt érdemes nézni a teljes lineupot, mézesmadzagként pedig iderakunk pár nevet: Joy Orbison, Hunee, Roza Terenzi, UpsammyOndo Fudd, DJ Overdose, Lena Willikens & Interstellar Funk, John Talabot, DJ Python, Simo Cell, Rabih Beaini. Komoly.
  • Titánok találkozása: Avalon Emerson létrehozta saját megközelítését egy Four Tet zenéhez. De senki ne számítson technó süvöltésre, cserébe viszont ez a meglepetés is kellemes:
  • Richie Hawtin iOS-re és Androidra is kihozott a Telekom Electronic Beatsszel közösen egy új alkalmazást CLOSER néven, ami a producer legutóbbi élő showjára, a CLOSE-ra fókuszál. A letöltők különféle szemszögekből nézhetik az előadásokat, aztán dekonstruálhatják-szétszedhetik az egyes rétegeket a hallgatás közben. És a 2017-es magyarországi live-ja is benne van! Itt tölthető és tesztelhető.
  • A jazzes hatásokat magába építő, reptetős drum & bass nagy formátumú hőse, Calibre ambient albummal tért vissza. A Planet Heart már ki is jött, itt egy kis teaser belőle:
  • A Massive Attack arra kérte a Tyndall Centre-t, hogy vizsgálják meg, mekkora ökológiai lábnyomot hagyott a világban a zenekar létezése, és hogyan lehetne ezt csökkenteni – például optimalizálni a turnékat, amik sok utazással járnak. Az eredményeket közzé is fogják tenni, és megosztják azokat szervezőkkel, helyszínekkel és zeneipari pályatársakkal.
Loading...