Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Levont Vincent és Bufiman album, TNGHT és Burial megjelenések, anti-rave törvény Franciaországban

Ne maradj le az elmúlt hét elektronikus zenei híreiről, úgyhogy maradj itt pár bekezdésre!

  • Első hírünk a szomszédba irányul: az ausztriai Elevate Festival bejelentette jövő évi epizódjának első neveit, ezek között pedig ott van Jessy Lanza, Gilles Peterson, Bambounou, Sherelle, Jan Jelinek és a brit dubpápa David Rodigan is. De a 2020-as Human Nature tematikán belül készülnek workshopokkal és panelekkel is Grazban, ami mégiscsak laza négy óra autóval. Infó mindenről itt.
  • Levon Vincent új nagylemezzel érkezik, ez szám szerint a harmadik, és saját Novel Sound kiadójánál jelenik meg november 18-án. Azt mondja róla, hogy az olyan minimalista zeneszerzők hatásai integetnek majd vissza róla, mint Steve Reich és La Monte Young – de hatott rá a brit rave aranykor is. Szép kombó, lássuk meg!
  • Hoppá, csak nem létrehozta debütalbumát az a DJ-producer is, akiről a rokonszenv szobrát lehetne mintázni? Bufiman, az egzotikusra dobolt klubzenék sugárzó donja november 25-én élesíti az Albumsit, ami természetesen a Dekmantelnél lát napvilágot. Tizenkét két trekk lesz, nem kevesebb, és itt a teaser:
  • Dokufilm Hollandia legmeghatározóbb klubjáról, a mára sajnos már bezárt Trouwról, ami a menő kortárs szelektor Job Jobse életét is felforgatta, sőt, kijelölte, és aminek hivatalos utódja a ma már méltán elismert De School? Itt is van, húsz percnyi tanulság:
  • Nem csak pozitív előjelű hírek futottak be a héten sajnos: a Traxmag írta meg, hogy a franciáknál olyan törvényt hoztak, ami megköveteli minden 500 főnél kisebb zenés-táncos rendezvény bejelentését a helyi önkormányzatnál egy hónappal előre, akkor is, ha az magántulajdonú helyen van. Meg kell felelni még zajszintügyi paramétereknek is, és ha mindez nem teljesül, 3750 eurós büntetés járhat, és még az eszközöket is lefoglalhatják – azaz például a komplett hangcuccot. Szomorú ügy, ahogy a nemrég a TEB fesztiválunkon megfordult DJ-legenda, a francia származású Jennifer Cardini kommentálta, gyakorlatilag azt nyomták át a törvényhozáson, mint amit a 90-es évek Angliájában – és mindez főként a fiatal, lelkes buliszervezőket fogja érzékenyen érinteni, akiknek kevés a tapasztalatuk a papírmunkás bürokráciával.
  • Burial válogatást jelentet meg? A válaszunk: igen. Igaz, nem unreleased dolgokról van szó, hanem az elmúlt nyolc évben megjelent zenékről, de a die hard fanoknak jelentős kiadvány lehet a Tunes 2011 To 2019. Mikuláskor jön a Hyperdub ernyője alatt!
  • Ha már a bassmusicnál járunk, a TNGHT (Hudson Mohawke és Lunice) visszatérését már belebegtettük a múlt héten, de most bejelentették a vadifriss EP-jüket is, II a címe, november közepén jön, a Dollar című agymenés itt lejjebb már nézhető-fülelhető is róla, amúgy összesen nyolc trekket tartalmaz majd, és az alkotópáros azt mondja róla, nem úgy hangzik, mint a korábbi szajréjuk, de az energia megmaradt, és amúgy is, ha valami saját maguknak is bizarrul és frissítőnek hat, az csak jó jel lehet. Hát ennél rosszabb ne is legyen:
Loading...