Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Kornél Kovács hazatért, Gesaffelstein kiakasztotta a rajongókat, a Chemical Brothers kutyát ültetett a volán mögé

Néha letaglózó, néha pedig felvillanyozó hét volt ez, ami az elektronikus zenei történéseket illeti. Vegyük is sorra, mi minden zajlott, amit még nem írtunk meg, de most röviden igen – illetve felelevenítjük azt is, szintén csak pár sor erejéig, amivel már foglalkoztunk.

És ebből mostantól rendszert csinálunk ;)))

  • Sokkoló hírrel nyitott a hétfő: otthonában holtan találták a generációk zenei nevelődését meghatározó Prodigy frontemberét, Keith Flintet. Itt emlékeztünk rá tíz videóval. Azóta egyébként a zenekar bejelentette, hogy lefújják a turnéjukat.
  • Két másik producernagyágyú, Jimmy Edgar és Machinedrum bejelentette, hogy J-E-T-S név alatt közös nagylemezt jelentetnek meg májusban, aminek ZOOSPA lesz a címe. Az Innovative Leisure kiadó szerint az album olyan, mint egy “táncolhatóbb Autechre, vagy mintha az Outkast a Belleville-i Hármason és korai IDM-en nőtt volna fel.” Itt az első trekk róla:
  • Solange, a progresszív R&B egyik zászlóvivője, Beyoncé sokkal izgalmasabb hangvételű húga nemrég kihozta új hosszanjátszós hanganyagát, a When I Get Home-ot, és volt szíves mellé csatolni egy igézően gyönyörű klipet, benne sok szép emberrel, empowermenttel, és egy tucat DeLoreannel (mindenki kedvenc autója a Vissza a jövőbe megnézése után). Ennél bikább klip nem volt a héten – a nyitókép is ebből származik:
  • Mindeközben az újgenerációs klubzenék egyik irányadó neve, Mall Grab bejelentette, hogy mostantól eredeti nevén is jelentet meg zenéket. Nem fogod kitalálni, mi ez a név, de nem is kell, mert itt írtunk róla!
  • A hét egyik legellentmondásosabb történése a sötét hangulatokat ipari dobsújtásokkal aládúcoló Gesaffelsteinhez kötődik: a francia producer ugyanis a Weeknddel, Pharrell Williamsszel, de még a HAIM indie csajtrióval is dobott ki az elmúlt napokban közös számokat. A rajongók közül sokan rögtön temetni kezdték kedvencüket, mondván, a popzenei irányváltás egyértelmű, és ezzel sikerült elárulni a darktechnót, és így tovább. A teljes új album már fent van a Spotify-on, úgyhogy mindenki eldöntheti magának, hogy kap-e még esélyt, vagy bojkott jár neki.
  • Egy mesterséges intelligencia 231 kamu DJ-nevet generált azután, hogy kielemezte a Hard Wax lemezbolt webshopjában található művészneveket. Anyaoldalunk cikke itt olvasható a vicces vállalkozásról, mi most csak ideírjuk három kedvenc fiktív karakterünket a listából: Roman Amitropx, Rulli, Hender Enge.
  • Szürreálisan szórakoztató videóval rongyolt bele a hétvégébe a Chemical Brothers. Ennek a főszereplője egy kutya, ami semmi extrát nem csinál, csupán elvezetget egy Forma 1-es autót, miután felszerelték egy robotkarral. Robotkarral! És itt még nincs vége a sztorinak, mert egészen nagy távlatokat jár be végül az eb, de ezt már nem szpojlerezzük el, tessék ráindítani:
Loading...