Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: depresszióval küzdő elektronikus zenészek, új Brian Eno album, Surgeon megosztotta egy elmeborító live actjét

Az elmúlt egy hét e-zenei történései mogyoróhéjban.

  • A (nagykiadó)független zenei művészek 73 százaléka mentális gondokkal küszködik, szól egy kutatás, amit a svéd Record Union zenei disztribúciós cég rendelt meg, 1500 alkotót kérdőívezve meg. Stressz, szorongás, depresszió – ezek kapcsolódnak az alkotási folyamathoz a legtöbbeknél. A szám a fiatal, 18-25 éves művészeknél még magasabb, nyolcvan százalék. Ráadásul ők a legkevésbé hajlandóak segítségért fordulni. Itt a felmérés összefoglalója:
  • Brian Eno új albummal jön júliusban: az Apollo: Atmospheres & Soundtracks egy kollaboráció Eno testvérével, Rogerrel, illetve Daniel Lanois-val. A lemez első része eredetileg egy 1983-as dokumentumfilmhez, a For All Mankindhoz készült, ami az Apollo 11 holdraszállásáról készült, az album második fele pedig tizenegy friss kompozíciót tartalmaz az ambient nagymestertől. Július 19-én jelenik meg az ügy, a jeles űresemény ötvenedik évfordulóján. Belehallgatás + kozmikus képek:
  • Visszatér a Houndstooth labelhez a kísérletező kedvű Aïsha Devi (nyitóképünkön), az S.L.F. című kiadvány július ötödikén fut be, és állítólag “trap, trance és számítógépzene” keveredik majd rajta.
  • A technóispán Surgeon megosztotta egy nemtechnós, Daniel Beannel közös londoni fellépését. Ők ketten így a The Transcendence Orchestra, és ez egyúttal új kiadójuk, az Old Technology Recordings első kiadványa.
  • Új megjelenéssel jön a következő hónapban a 2016-os budapesti Telekom Electronic Beats Festival egyik legkedveltebb fellépője, a német Brandt Brauer Frick is. Hát persze, hogy egy fullos albumról van szó, és hát persze, hogy egy trekkre máris rá lehet hajolni füllel:

https://youtu.be/39TDKJ9AXYg

  • Ha csak egy doksifilmet nézhetsz meg egy betiltott zenéről, akkor ez legyen az! Cabo Verde (vagyis az Afrika partjaitól nyugatra fekvő Zöld-foki Köztársaság) kozmikus hangja, partra vetett hangszerekről szóló igaz mesével körítve, tíz gyönyörű percben, és még annál is gyönyörűbb tájakon:
  • És végül tessék sztrímelni Tim Hecker új albumát. Olvasáshoz, merengéshez, tavaszi esőzésekhez:
Loading...