Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: itt a bukaresti Telekom Electronic Beats Fesztivál, új Burial trekk, meghekkelt Radiohead, 30 éves WARP-ünnep

Egy hét jelentősebb e-zenei történései.

  • Míg mi majd ősszel, romániai kollégáink most zizzentik be éppen az éves Telekom Electronic Beats Festivalt. Akit Bukarestbe visz az élet, az ugorjon be, ha teheti, már csak azért is, mert például képviselteti magát a világ elsőszámú “technófeminista” kollektívája, a Discwoman (Volvox – a fenti képen -, UMFANG, VTSS a lineup!) a hamburgi Lehult kiadó tart showcase-bulit, és aki mondjuk nem volt tavaly nálunk a Várkert Bazárban tartott Lifestyle Marketen és azon belül a Kompakt popup kitelepülésén, az itt most pótolhat. Jegyek erre!
  • A hét híre mindenképp az, hogy valaki ellopott több minidiszknyi zenét a Radiohead-frontember Thom Yorke-tól, majd megzsarolta a zenekart, hogy ha nem fizetnek 150 ezer dollárt, akkor kiszivárogtatják az OK Computer idejéből megszerzett demófelvételeket. A Radiohead azonban nem spilázta túl, hanem lazán kirakta inkább a Bandcampre a 18 órányi (!) zenét, a bevételekből az Extinction Rebellion klímaváltozásügyi szervezetet támogatva.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

  • Az amszterdami egzotikus klubzenék láncdohányos donja (vigyázat, a füstölés káros!), a Rush Hour család tagja, a nem is olyan régen a Toldit is kishíján dzsungellé alakító Young Marco öt év most júliusban után jön új nagylemezével, a Bahasával, amibe itt lehet belefülelni, éljen:

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

  • A súlyosbasszusos klubzene-pop hibrideket az univerzumra szabadító Shygirl bedobott egy új számot a közösbe, Sega Bodega volt a zene elkövetője, a klip meg valamiféle future-noir menőség:
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

  • Burial 2017 óta most hallat magáról először újra igazán, nemrég a világ elé tárta borongós-sűrű garage hibrid zenéjét, a beszédes című Claustro-t, most pedig megjött a folytatás, a merengősre rétegzett State Forest, ami tényleg lehetne egy erdő aláfestőzenéje is. Mutatjuk együtt a kettőt:

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

  • A kísérleti zenék legfontosabb szigetországi lemezkiadója, a WARP tisztességesen készül megünnepelni 30 éves fennállását: három napon át uralni fogják a digitális étert az NTS Radioban. Több mint száz órányi matéria Aphex Twintől, Autechrétől, Flying Lotustól, Brian Enótól, és nyilván még sokmindenkitől, nyilván sok izgalmas, talán még sosem hallott tétellel – jövő hét péntektől hétfőig, ide tessék tekerni majd!
  • Sinner címmel jelentette meg pár napja új albumát a világ leglazább house producere, a klubzenék Snoop Doggja, Moodymann, nem is akárhogy, hanem roppant stílusosan: vinyl formátumban bukkant fel Detroitban egy barbecue bulin, meg pár helyi lemezboltban. Június 21-én viszont jön digitális formában is, úgyhogy tessék figyelni! Addig meg egy megacool videó róla:
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...