Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Axel Boman visszacsap a lecsóba, Tomorrowland dolgozók árultak kábót, Ellen Allien mix

Egy hét e-zenei történései összegyűjtve.

  • Axel Boman (vidám nyitóképünkön) két év kihagyás után új szólóanyaggal jelentkezik, de még milyennel! Az alábbi snippetek alapján csilingelős, nagyonnyári darabok sorakoznak majd a Studio Barnhus-társalapító svéd ember Le New Life című kétinchesén, ami szeptemberben jön a világra meg a zeneboltokba:
  • Sheffield talán legmeghatározóbb postpunk formációja, a számtalan későbbi elektronikus zenészekre masszívan ható Cabaret Voltaire egyik alapítója, Stephen Mallinder 35 év után jelentette be új szólóalbumát. Az Um Dada kollázsos, leftfield house-os történetnek ígérkezik, októberben jön a Dais Recordsnál, és itt az első eresztés róla:
  • A legnagyobb európai EDM-fesztivál, a Tomorrowland egyes munkatársai beismerték, hogy kábítószert árultak a feszten, eléggé okos módon (nem). A belga VTM Newsnak tanúk azt is mondták, hogy ezek az embereket kifejezetten azért mentek dolgozni a fesztiválra, hogy dílerkedhessenek – az alkalmazottak ugyanis nem kapnak olyan szigorú átvizsgálást, mint a mezei bulizók. A Brussel Times szerint amúgy 61 dealert és több mint 400 fogyasztót kaptak el a Tomorrowlanden a múlt hónapban.
  • Ellen Allien tette össze nem a két szép kezét, hanem egy szép új mixet a FACT-nek! Ráadásul Berlin előtt tisztelegve. Vigyázat, transzoid meg warehouse-irányokba is elmegy, aki letisztult valamire számít, az ne számítson arra:
  • Bécsben megy a gabber?! Úgy néz ki. New York avant-hardcore nagykövete, Kilbourne nemrég megvendégelte műsorában Schirint, aki épp ezt képviseli. Jó tudni, hogy ha kicsiben is, de a szomszédoknál is megy a hentelés! Itt a mix:
  • Végül az ambient, a drone, a deep technó és az egyéb gondolkodós elektronikák szerelmeseihez szólunk: van egy új streaming platform 9128 néven, ami kizárólag ezeknek a zenéknek van dedikálva, intelligens kurációval, labelközpontúsággal. Ide tessék kattintani, amúgy Androidos és iPhone-app is van hozzá!
Loading...