Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: friss zenékkel jön a pécsi Betwixt brigád, Legowelt hangmintákat osztogat, tizenhét év után új 808 State album

Az elmúlt egy hét fontos hírei egy kupacban a Telekom Electronic Beats szelektálásában.

  • A neoromantikus, távolba vesző szintifutamok fura ura, Danny Wolfers, azaz Legowelt (nyitóképünkön) megint jófejbe váltott: miután ingyen átnyújtotta a világ számára kedvelt zeneeszközei, a Roland Juno 106-os, a Korg Mono/Poly és a Yamaha DX200 hangmintapakkjait, most az Oberheim ikonikus Matrix 1000-es szintijével tette meg ugyanezt. Ide kell klikkelni a letöltéshez!
  • A fősodron túli izgalmas és finom műfajok baranyai aranycsapata, a Betwixt újra megnyilvánul: a három trekkes Alteration kislemez már az ötödik megjelenés katalógusukban, a cím pedig a zenéket író producer, Marion “közelmúltbeli belső harcaira, változására utal.” Vagyunk így egypáran, úgyhogy nem lesz nehéz azonosulni – a srácokat amúgy itt követhetitek!
  • Jlin, a footwork műfaját sokkal mélyebben és zsigeribben újragondoló amerikai producer videójátékhoz írt zenét, összesen tízet, egybe pedig bele lehet hallgatni itt. A mágikus-realisztikus szürreális utazásbe hívó játék neve amúgy Songs of the Lost, a díjnyertes kanadai designer Paloma Dawkins készítette, és innen ingyen le is lehet húzni.
  • Octo Octa már nagyon készülődik új albumának, a Resonant Bodynak a megjelentetésére, ami szeptember elején fog bekövetkezni. A megkerülhetetlen, amúgy élőben is szuperkedves transznemű klubzenésszel mi is interjúztunk nemrég, ezt itt lehet elolvasni, itt meg fülelés az egyik friss és felemelő zenébe:
  • A manchesteri élő legendák visszatérnek-e? A válasz egyértelmű igen, és a 808 State-ről van szó, akik a rendszerváltásunk évében fogant Pacific State-tel egy életre beírták magunkat a technókódexbe. A Transmission Suite című új anyag október 11-én lép be az életterünkbe, ismerkedjünk vele egy videó által:
  • Esetleg jól esne egy meglepetésalbum Four Tettől? Ne menj messzire, itt van. A londoni Alexandra Palace-béli májusi élő fellépéseiről származnak a zenék, jó étvágyat kívánunk hozzájuk:
  • Rebekah új cipőt kapott! És nekünk nagyon tetszik.
  • Ennyi önfeledt szórakozás után fordítsuk komolyra: ahogy arról már mindenki értesülhetett a Facebookon és az Instánkon, szeptember végén újra Telekom Electronic Beats Festival Budapest! Hétfőn pedig legyenek kéznél a digitális eszközök, mert nagy bejelentenivalónk van a hangos hosszúhétvége kapcsán. Watch this space! 😉 😉 😉
Loading...