Electronic Beats Hungary
Music

Befelé forduló EP-vel festi alá a tél utolsó napjait S Olbricht és Morningdeer

A Farbwechsel-társalapító, SILF ötvenszázalék, Crisis Sound System-tag, Boiler Room-játékos és az ország friss elektronikus arcát számottevően meghatározó S. Olbricht régóta nagyon jóban van Dányi Krisztával, aki a hálószobapop-színtérről kirügyezett Morningdeer projektjével vált ismertté.

Most pedig kijöttek egy közös hanganyaggal, amiről a mellékelt sajtóanyag azt mondja, hogy olyan, mint egy olvadó jéghegy utolsó órái, és az üresség, amit maga után hagy. Kérdésünkre ők maguk pedig azt, hogy

“az alapvető inspirációt a tragédiába fúló emberi kapcsolatok adták.”

A végeredmény mindenesetre tényleg születhetett volna a legészakibb skandináv falvak egyikében, de a helyzet az, hogy ez még mindig magyarországi kísérleti art-pop, ami mellett hosszú órákig lehet merengve elteázgatni szabad óráinkat, aztán nyomni egy repeatet. Fel is merülhet a kérdés, miért nem született album, de erre a válasz az, hogy a két alkotó egyébként dolgozott még együtt további zenéken is, és nem kizárt, hogy ezek is a felszínre bukkannak majd egyszer.

Egyébként mind Morningdeer, mind S Olbricht szóló albumokkal is készül még ebben az évben, úgyhogy érdemes lesz figyelni, mint ahogyan így fogunk tenni mi is.

Loading...