Electronic Beats Hungary
Music

Új albummal jelentkezik a Nightmares On Wax

A legbristolibb projekt Leedsből, a füstösen elszállt zenéiről ismert, hiphopot és soult és dubot és régi ismerősként visszaköszönő elektronikát összedolgozó George Evelyn, azaz a Nightmares On Wax – számos egykor hazai triphopper örökös favoritja – új nagylemez megjelenését jelentette be.

A Shape The Future a NOW Facebookja szerint jövőre, január 26-án droppol, de egy videót máris nézhetünk róla:

A 12 számos rilíz a NOW nyolcadik stúdióalbuma lesz, olyan közreműködőkkel, mint az angol soulénekes Andrew Ashong vagy Jordan Rakei, vagy éppen a Zero 7 vokalistája, Mozez.

Evelyn ezt mondta a hangzóanyagról:

A Shape The Future írásakor mind a bensőmben, mind a való életben sokat utaztam, fizikálisan és érzelmileg is. Úgy éreztem, fel kell nőnöm a lemez összerakásához, mert számos kihívást állított elém útközben.

Már csak ezért is kíváncsiak vagyunk. Meg persze azért is, hogy mit tud letenni az asztalra valaki, aki az elektronikus zene chillezésügyi féltekéjének egyik megkerülhetetlen lakója volt, miközben a chillout és lepattanó műfajai meglehetősen háttérbe szorultak egy csomó más új zsáner izgalmassága mögött.

A NOW egyébként három éve egy külön albummal ünnepelte meg, hogy 25 éves munkásságával ő a leghosszabb ideje a Warp kötelékébe tartozó zenész, úgyhogy ennél jobb életműválogatással nem is lehetne várni a közelgő új göncöt:

Loading...