Electronic Beats Hungary
Music

Fegyvert fogtak Moodymannre a rendőrök - mindeközben: kiadatlan Moodymann album kelt el a Discogson 500 dollárért

Zajlik az élet a detroiti house don körül.

Moodymann az a detroiti karakter, aki a 90-es évek óta utánozhatatlanul hitelesen nyomja rá a soul- és funkhagyomány bélyegét az elektronikus tánczenékre. Klubtrekkjeibe szinte ösztönös könnyedséggel csorgatja bele a mikrofonfrizurás flegmaságot, ha pedig pult mögé áll, gyakran arcát elfedve játszik, nem fél felrakni ritka, vagy akár meglepő darabokat, és akár kezébe venni a mikrofont – arról nem beszélve, mennyire szeret vodkát adományozni a bulizóknak.

2014-es albumáról a Pitchfork kritikusa nagyon érzékletesen írta, hogy nagyjából ugyanazt csinálja, mint J Dilla, csak ő nem a hiphop, hanem a deep house irányába mozdult el. Ezzel nem is érdemes vitába szállni.

A világ egyik leghitelesebb figurájának azonban legutóbb épp az amerikai rendőrök nem adtak hitelt: a Kenny Dixon Jr. néven anyakönyvezett Moodymann az Instagramra töltött fel egy videót, amin épp rendőrök rohanják le (összesen állítólag kilencen), és fegyvert fogva rá bizonyítékot követelnek arra vonatkozóan, hogy az autó, amiben ül, az övé.

Moody nem volt boldog.

“Legközelebb csak húzzátok meg a rohadt ravaszt, és legyünk túl rajta. Unom már ezt, annyira unom”

– írta a poszthoz (amit azóta már törölt).

A finoman szólva is megkérdőjelezhető akció előtt nem sokkal szállt fel az a hír, hogy a producer tavalyra szánt, de hivatalosan azóta sem megjelent új nagylemezének pár kópiája elkezdett cirkulálni a lemezgyűjtők online Mekkájában, a Discogson, 140 ezer forint körüli áron. (A megjelenést egyes feltételezések szerint szerzői jogi engedélyeztetési problémák akaszthatták meg, Moodymann ugyanis hangmintákat használt fel Leela Jamestől kezdve Angie Stone-on át a Fleetwood Mac-ig).

Hogy mindez mit jelent? Azt, hogy Moodymann még így, majdnem három évtized aktív zenélés után is több, mint értékes valuta a klubzenei piacon. Itt egyébként bele lehet hallgatni a meg nem jelent lemezbe:

Itt bele lehet nézni, milyen görkoridiszkós sorozatot visz Detroitban (Soul Skate néven):

Itt pedig még behatóbban lehet ismerkedni a munkásságával.

Loading...