Electronic Beats Hungary
Music

Villany leó, mert itt egy órás koncertvideó a norvég űrdiszkó püspökétől

Hangfalra, teljes képernyőre, projektorra vele.

(Hans-Peter) Lindstrøm a nagy skandináv kozmikus tánczenei triumvirátus egyharmada. Van ugye a sztáralak, Todd Terje, aki a második budapesti Kolorádó Fesztiválon is megfordult a könnyebben befogadható nudisco-kavalkádjával (az Inspector Norse-t pedig aligha kell bemutatni), aztán Prins Thomas, aki már jóval mélyebb rétegekben is szántja az árnyalatokat, tagadhatatlan inspirációkat karmolva fel psych-rockból és a német kosmische elődöktől, Lindstrøm pedig az ő egyik leggyakoribb kollaboránsa, aki arról ismerszik meg, hogy sokkal jobban érzi magát a tíz perc körüli számhosszakkal, mint a nyúlfarknyi próbálkozásokkal.

2018-ban volt egy koncertje szülőföldjén, azon belül is a Henie Onstad Kunstsenter nevű műintézményében az Oslói öbölnél, kizárólag hardware-rel felpakolva, ahogyan aztán a rá következő évben az A Clear Day I Can See You Forever című albumát is rögzítette. És most úgy döntött, a járványhelyzet közepén lelki enyhítést hozhat, ha feltölti az erről készült felvételt. És feltöltötte.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Amit pedig átélhetünk, még így, a képernyő túloldaláról is, az egy kisebbfajta mágia, kezdve onnan, ahogy az embereknek láthatóan éppen akkor nyitnak ajtót, amikor ő belekezd a műsorába, kedves egyenrangra emelve az este összes szereplőjét, egészen a teljes stúdióval felérő géptenger közepén álló zenészig, aki guggol, hajol, teker, csavar, énekel és szemet lehuny, mintha tényleg az lenne a célja, hogy egy életre magához láncolja a nyáját.

Szóval nem, nem túloztunk a címben a jelzővel. Aki pedig az előadással a reggeli egészségügyi sétáját szeretné aláfesteni, annak itt a Spotify-változat is.

Loading...