Electronic Beats Hungary
Music

Villany leó, mert itt egy órás koncertvideó a norvég űrdiszkó püspökétől

Hangfalra, teljes képernyőre, projektorra vele.

(Hans-Peter) Lindstrøm a nagy skandináv kozmikus tánczenei triumvirátus egyharmada. Van ugye a sztáralak, Todd Terje, aki a második budapesti Kolorádó Fesztiválon is megfordult a könnyebben befogadható nudisco-kavalkádjával (az Inspector Norse-t pedig aligha kell bemutatni), aztán Prins Thomas, aki már jóval mélyebb rétegekben is szántja az árnyalatokat, tagadhatatlan inspirációkat karmolva fel psych-rockból és a német kosmische elődöktől, Lindstrøm pedig az ő egyik leggyakoribb kollaboránsa, aki arról ismerszik meg, hogy sokkal jobban érzi magát a tíz perc körüli számhosszakkal, mint a nyúlfarknyi próbálkozásokkal.

2018-ban volt egy koncertje szülőföldjén, azon belül is a Henie Onstad Kunstsenter nevű műintézményében az Oslói öbölnél, kizárólag hardware-rel felpakolva, ahogyan aztán a rá következő évben az A Clear Day I Can See You Forever című albumát is rögzítette. És most úgy döntött, a járványhelyzet közepén lelki enyhítést hozhat, ha feltölti az erről készült felvételt. És feltöltötte.

Amit pedig átélhetünk, még így, a képernyő túloldaláról is, az egy kisebbfajta mágia, kezdve onnan, ahogy az embereknek láthatóan éppen akkor nyitnak ajtót, amikor ő belekezd a műsorába, kedves egyenrangra emelve az este összes szereplőjét, egészen a teljes stúdióval felérő géptenger közepén álló zenészig, aki guggol, hajol, teker, csavar, énekel és szemet lehuny, mintha tényleg az lenne a célja, hogy egy életre magához láncolja a nyáját.

Szóval nem, nem túloztunk a címben a jelzővel. Aki pedig az előadással a reggeli egészségügyi sétáját szeretné aláfesteni, annak itt a Spotify-változat is.

Loading...