Electronic Beats Hungary
Music

Jeff Mills a holdraszállás 50. évfordulójára emlékezve hoz ki egy új albumot

Még NASA-vezérlőszobából szerzett hangmintákat is fog tartalmazni.

Hogy az élő detroiti legendánál nagyobb megszállottja a kozmosznak csak kevés van, azt a diszkográfiájából és róla szóló cikkekből már eddig is lehetett sejteni, de minimum azóta halálosan biztosak is vagyunk ebben, hogy tavaly leültünk vele interjúzni a margitszigetes koncertje előtt. Ha tippelni kellett volna, hogy Neil Armstrongék 1969. július huszadikai Holdfelszínre taposásáról ki fog feltétlenül megemlékezni, egyértelműen Jeff Millsre húztuk volna az ikszet.

Ami most megtörténik: jön a Moon – The Area Of Influence című nagylemez az Axis Recordsnál, éteri sci-fi teknókkal tizenhárom trekken át, állítólag a Föld és a Hold kapcsolatát cincálgatva (hogy ezt hogy lehet megvalósítani az instrumentális zene nyelvén, az egy nagyon jó kérdés, de majd nagyon jól meghallgatjuk).

Itt az album előzetese:

Jeff Mills a Föld-Hold kapocs kapcsán így morfondírozik: “A Holdnak vannak olyan hatásai, amiket észlelni, mérni és dokumentálni tudunk, besorolva ezeket a tudományos tények közé. De ha ezeket racionális magyarázatokként fogadjuk el, akkor olyan kérdéseknek is fel kell vetődniük, hogy

vajon lehetségesek-e egyéb mentális és metafizikai kapcsolatok az emberi aggyal, és nem csak a Hold, de a Naprendszer valamennyi égitestje felől.

A hangzóanyag július 5-én jelenik meg.

Loading...