Electronic Beats Hungary
Music

Újranyitott a razzia után bezárt grúziai technóklub, a Boiler Room is közvetített

Két hete olyasmi történt Tbilisiben, ami példa nélküli: gépfegyveres túlerővel vetették rá magukat a helyi rendőrök a legendás Bassiani klubra. Több se kellett a grúzoknak, a brutális razziát követő órákban már a Parlamentjük elé vonultak, és spontán megarave-vel tiltakoztak a bánásmód ellen.

Tato Getia, a klub társalapítója ezt követően nem túl bizakodó hangnemben közölte, hogy minden egyes, a bezárást meghosszabbító határozattal (többször is hitegették őket, a nyomozást jelölve meg indokként) egyre inkább elszáll az esélye az újranyitásnak, hiszen bulikat kell lemondaniuk, ami miatt nőnek a pénzügyi terhek – úgy fogalmazott, hogy a helyet “túszul ejtették.”

A múlt hét közepén aztán örömteli hírt jelentettek be Twitteren: a hatóság visszaadta nekik a klubot, ami újranyithat. Vasárnap este mindezt már egy bulival ünnepelték meg, amire kivonult a Boiler Room is. Itt vannak a streamek, jó szolidaritós szórakozást:

Boiler Room

Over 15 years in the business, Greenbeam & Leon are pillars of the club community in Tbilisi. Join us and the KHIDI residents live for the first event from BASSIANI after its re-opening!

Boiler Room

BASSIANI residents Kancheli and Zitto going b2b for the final hour of our show in Tbilisi, celebrating the massive and successful protest against the closure of clubs and drug laws. Tune in!…

Loading...