Electronic Beats Hungary
Music

Élete első turnéjára indul az I Feel Love atyja - Giorgio Moroder Budapestet sem hagyja ki

Giorgio Moroder új csapásirányokat irdalt bele a 20. század popzenéjébe, ez nem kérdés. Tavaly lett negyven éves a nevéhez fűződő, Donna Summer által elénekelt I Feel Love, ami kvázi megváltoztatta azt, ahogyan addig gondolkodtak az emberek a diszkóról, és úgy általában a tánczenéről. A korábbi, funkból eredő, nagyzenekaros dalok szintetizátorokkal való áramvonalasítását pecsételte meg az 1977-es himnusz egy életre.

Hogy mit jelentett ez a dal, azt jól jelzi, hogy számos slágerlistának a tetejére katapultált (Angliában egy hónapon át tartotta első helyét), bevett zenei elképzeléseket tolt el új terepekre Blondie-tól a Human League-ig, és az akkor David Bowie-val dolgozó Brian Eno a megjelenés másnapján zihálva rohant a stúdióba, hogy “hallotta a jövő zenéjét.”

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a szupersláger repetitív, arpeggiósan gyűrűző főtémáját azóta is lopják, ahol érik.

Ezért is nagy dolog, hogy a 78 éves producer életében először élő turnéra indul.

DJz-ni persze eddig is DJ-zett már a fontos olasz kreátor, itt meg is lehet nézni anyaoldalunkon, hogyan mozgatta meg a bécsi közönséget. Most azonban a billentyűk mögött, zenekarral, énekesnőkkel indul bele Európába.

“Olyasmi ez, amit mindig is szerettem volna, a rajongók is állandóan kérdezték, mikor turnézok már végre. A régi időkben elképzelhetetlen volt, hogy a producerek elhagyják a stúdiójukat – ez az énekesek kiváltsága volt. Mára azonban a zenészek is szupersztárokká váltak, ezért úgy tűnt, most lehet oké az időzítés”

– mondta Moroder a Guardiannek.

És szerencsére azt sem kell vadászni, melyik európai városba kell mennünk érte, ugyanis ahogy a hivatalos oldala szerint 2019. május 15-én a Papp László Sportarénában teljes valójában láthatjuk.

Itt pedig láthatunk egy bájos animációt, ami őelőtte tiszteleg:

https://vimeo.com/219450782

Loading...