Electronic Beats Hungary
Music

Fesztivál pro tipp: erre a helyre vonulj, ha elmélyednél valami extrában

Zene vagy tematika mentén.

Pár szót szólnánk a ma este bedurranó Telekom Electronic Beats Festival legkisebb, egyben legintimebb terméről, a VOLT Lokálról (persze, ahogy a fenti képen elszpojlerezzük, nem a hang lesz intim).

Ez az a terem ugyanis, amit mindkét napon egy-egy ínyenc különlegességnek dedikálunk: pénteken az ország jelenleg legizgalmasabb műveleteket végrehajtó elektronikus zenei lemezkiadója, a Dalmata Daniel veszi át a hatalmat, ami a fémesen nyers, vagy éppen párhuzamos űrdimenziókba átlövő tánczenék és a kísérletezés közötti bizarr terepen kószál, és nem nagyon tud nem emlékezetes lenni – itt pénteken CT Kidobó, élő setuppal az egészen ritkán fellépő J Mono és Norwell, a csodásan punk Új Bála, dj-ként pedig Imre Kiss és a kiadófőnök Max Sinclair fog teríteni. De lehet, hogy téríteni!

Új Bála – BBQ [DDD03]

Here’s the first premiere from Új Bála’s ‘Kerti Parti’ EP with a video by him for the ‘BBQ’ track! You can get the same awesome party vibe like in the…

Szombaton is mindenképpen érdemes ráfordulni erre a sweet spotra a maga vörös kanapéival, Hiszen Budapest legpozitívabb küldetésű klubsorozata, a Persephone költözik be, ami különös hangsúlyt fektet arra, hogy női, queer vagy éppen színesbőrű előadókat hívjon meg (és nem mellesleg úgy tudják emelgetni a jó vibe-ot a magasba, mintha a gravitáció nem létező jelenség lenne).

Alexandr, a buliszéria alapítója egyben az OMOH-csapat tagja is, és itt megvillantja egy olyan oldalát, amit mondjuk a LÄRM keményre kerekített fekete kockájában nem tett meg:

“Szerettem volna nem csak belecsempészni a szettjeimbe a funk, soul, jazz és disco hatásokat, hanem egész estéket szentelni ezeknek a műfajoknak. Én egyébként is abban hiszek, hogy a táncolhatóság az nem a BPM számtól, a lábdobok keménységétől vagy egyáltalán azok meglététől függ egy zenében, és hogy nem öncélú dolog főidőben “lassú” zenéket is játszani.

Az ő kurációjában a dekkek mögé fog még állni a mexikói Manu Schipper és a szuperszimpi brazil Rebeca, azaz Boks is, akikkel egytől-egyig a szivárvány ezer árnyalatában játszó klubzenei ösvényekre fogunk kanyarogni.

Aki tehát leválna a nagyobb termek forgatagáról, az otthonra találhat is – javasoljuk a gyakori látogatást, mert sosem lehet tudni, hogy nem az este legemlékezetesebb történése vár-e a következő negyed órában.

 

Loading...