Electronic Beats Hungary
Music

Friss remixalbum az egyik legizgalmasabb magyar underground kiadótól, az EXILES-tól

A Record Store Day alkalmából.

Április huszonegyedike a Record Store Day napja, ilyenkor a világ kisebb, független lemezkiadói mindenféle ajándékokkal és exkluzív megjelenésekkel készülnek annak örömére, hogy a fájlcserélés és a streaming lehengerlő trendjével szemben még mindig fenn bírtak maradni – hála a formátumhoz ragaszkodó zenerajongóknak, akiknek tulajdonképpen így fejezik ki a hálájukat.

Magyarország is benne van ebben a nemzetközi buliban pár éve (kisebb-nagyobb történésekkel, extra release-ekkel, lemezboltos bulikkal), az EXILES pedig az új elektronikus kiadók palettáján van jelen mindössze 2016 óta, most pedig fogták magukat, és a Nagy Nap tiszteletére

kijöttek egy korábbi megjelenésük átdolgozásaival, olyanokat felhajtva remixereknek, mint S Olbricht, Mike Nylons vagy a legnagyobb hazai dubtechnó-lobbista ZOL.

Az eredeti album Csernovszky Márton és Makay Anna zajos post-pop duóját takarja, a frissen dekonstruált, kísérletező kedvű trekkek pedig itt fogadhatók be:

ooo & MA’AM – /0/ REMIXES by EXILES

Mi pedig még egy exkluzív rejtett remixet is közzétehetünk, ezt itt:

Az EXILES-ra egyébként érdemes a továbbiakban is odafigyelni, ha valaki eddig még nem tette volna, az alapító Kolbenheyer Erik szavai pedig álljanak itt a végén egy korábbi interjúból:

“Mindannyian a zenei és művészi értékeket tartjuk előbbre, mintsem a zenéléssel és a jelenléttel járó egyéb előnyöket, mint a hype, a tetszelgés vagy a figyelem, melyeken el tudnak hasalni kezdeményezések, vagy éppen nivellálódnak az érdemei. Inkább pozitív dolgok tartanak össze minket, mintsem, hogy valami ellen lennénk. Az aktuális korszellemmel szemben próbálunk kulturális megközelítéseket adni, nem pedig egy hangzás kapcsán megteremteni, kiszolgálni és állandóan fenntartani egy szubkultúrát. Ez lényegi különbség. Ellenkultúra és nem szubkultúra.”

EXILES a Bandcampen errefelé.

Loading...