Electronic Beats Hungary
Culture

Ettől az interaktív lemezbolt guide-tól le fog esni az állad!

Ha különös vonzalmat érzel a baklitlemezek gyűjtésére és a lemezboltok iránt, akkor most kellemes borzongás fut majd végig rajtad.

Azt minden rendes bakelit- és lemezbolt-függő tudja jól, nem a lemezek száma határozza meg azt, hogy egy kiskereskedelmi egység jó-e vagy sem. Az egyedi hangulat, az izgalommal teli feszültség éppúgy hozzáad egy lemezbolt arculatához és hangulatához, mint hogy mennyire tud előállni neked olyan kiadvánnyal is, amit már régóta keresel.

Az igazán jó lemezboltoknak nincsenek külső szemlélő számára is jól beazonosítható közös jegyeik. Van köztük raktárméretű és gombostűfejnyi, döbbenetes mennyiségű lemezzel bíró és nagyon megválogatott repertoárú. Van, ahol a tulaj ízlését követi szorosan a felhozatal, máshol ez nem számít.

Minden igazán jó lemezbolt más. Egyedi. Azonban míg a legnagyobb vásárlóhelyek, mint például a Rush Hour, a Phonica vagy a tokiói Tower Records minden lemezbolt-függő listáján szerepelnek, addig vannak a kevésbé ismert, eldugott, ritkaságokban és/vagy speciálisabb kiadványokban utazó üzletek is, amiket jó esetben csak a helyiek ismernek.

A Vinyl Factory lelkes munkatársai ezeket a lemezboltokat gyűjtötték most össze a világ minden tájáról: különlegesek, kincsesbányák és a legjobbak közé sorolandók. Mostantól, ha elutazol valahova és történetesen imádod a lemezeket, csak megnyitod a Vinyl Factory interaktív guide-ját, és kinézed, hogy a célállomásodon hova érdemes benézned, ha valami különlegessel, valami ritkasággal bővítenéd a gyűjteményedet. A térképet itt találod, jó böngészést!

Az alábbi videóban pedig az EB.tv szomorú búcsúját láthatjátok a berliniek egykori kedvenc lemezboltjáról, a tavaly megszűnt The Record Loftról.

Loading...