Electronic Beats Hungary
Music

Egyenesen a budapesti queer underground bugyraiból: itt az OMOH első EP-je

Kiadót alapított a helyi technoszexuál kollektíva.

Az OMOH négy éve igazodási pontja azoknak a hazai klubbereknek, akik korábban nem feltétlenül találták a helyüket a megszokott éjjeli techno-house gyűjtőhelyeken. A nemrég még szórakoztatóan eltúlzott image videóval is jelentkező, vállaltan az LMBTQ közösséghez szóló (de persze minden és mindenféle szenvedélyes táncolót örömmel látó) szervezőcsapat most nagyot lépett előre: elérkezettnek látták az időt a kiadóalapításra.

Ehhez azonban egy olyan hanganyag is kellett, amivel be lehet döngölni a földbe ezt a mérföldkövet – Menishu, a csapat promótere gondoskodott erről, és a feljebb linkelt videóban már lehetett is hallani belőle egy részletet.

“Berlini szabad péntekjeimen, a hétvége előtti csendben hegesztettem a szexpozitív technót különösebb koncept nélkül, csak azzal az vízióval magam előtt, hogy olyan zenét írjak, amit én szeretnék hallani a tökéletes pillanatban egy buliban. Valahol a queer underground bugyraiban, mikor feloldódik a határ az én és a mindenki más között, összeizzadva egy nyálkás masszává, egymásra folyva, gátlásokat elvesztve” – mondta el Menishu Peti a megjelenésről. Aki régóta ír zenét, de ezek voltak az elsők, amiknél azt érezte, ez nem is olyan rossz, és lehetne is kezdeni velük valamit – ebben pedig az OMOH másik alapítója, Alexandr is megerősítette.

 

“Már kábé az első buli óta bennünk volt, hogy egyszer majd egy OMOH kiadót is szeretnénk, és így visszagondolva szerintem pont erre a pillanatra vártunk, hogy eljöjjön ez a nem is rossz-érzés, es egy saját EP-vel indíthassunk. A folytatás pedig további producerek lesznek a nemzetközi queer techno szcénából, ebbe egyébként az OMOH a WHOLE fesztiválos jelenlétével elég erősen bekapcsolta Budapestet, ami amúgy borzasztóan boldoggá tesz minket. Újak es ismertebbek, de mindenképp nagyon OMOH-sak, ahogy mi szeretjük.”

Az EP zeneboltokban úgy három hét múlva lesz elérhető, arra viszont bármennyi méreganyagot venni merünk, hogy a most szombati LÄRM-es bulijukon megszólal nem is egy, hanem az összes trekk.

Loading...