Electronic Beats Hungary
Culture

Egy interaktív honlap, ahol végigszörfölhetsz a vaporwave történetén

Ez a piramisok, a pálmafák és a neonfények mennyországa.

A vaporwave nagy pillanata jött, látott, győzött – majd el is tűnt a süllyesztőben. Az internetnek és néhány nagyon szép online archívumnak köszönhetően azonban, a stílus zenei öröksége biztosítva van.

Az egyik ilyen oldal, ami a vaporwave zenéjét, esztétikáját és szellemét megőrzi, a Lucid Archive. Egyszerűen böngészhető, a stílus összes fontosabb lemeze megtalálható rajta, sőt még olyan vonzó egyéb tartalmak is, mint az “interaktív guide”. Az oldal 2014-től összegyűjti a klasszikus munkákat, és a vaporwave leágazásaira is figyelemmel van: helyet kap rajta a vaportrap, a hypnagogic drift, a mallsoft és az eccojams is. Ki gondolta volna, hogy a vaporwave ennyire változatos?

Ha gyászolva tekintesz a vaporwave elmúlására, vagy ha csupán egy kicsit neonban szeretnéd látni a világot, a Lucid Archive a te oldalad. Gyere, és csekkold.

Azonban, ha szkeptikus vagy a vaporwave-vel szemben, és neked bizonyítékokra van szükség ahhoz, hogy elismerd a stílus egykori nagyságát és az értékeit, akkor nézd meg az alábbi videót, amiben egy szakértő győz meg minderről.

Loading...