Electronic Beats Hungary
Culture

Dubfire megmutatja a főzés és a techno közötti hasonlóságokat

Igazi mágus, mindkét konyhában!

Ali Shirazinia, vagyis Dubfire 2006 óta az elektronikus zene egyik megbízható állócsillaga. Legyen Ibizán vagy Berghainben, az amerikai producer változatos dj-szettjei és live actjei igazi különlegességek, amik mindenkit a táncparkettre csábítanak a finom hangzással és színekkel. Bár Dubfire szettjei is számokból állnak, azok mindig a nagyobb egység részeként érik el az igazi hatásukat; olyanok, mint egy-egy fogás, amik ugyan önmagukban is finomak, de mégiscsak az étkezéssel nyerik el értelmüket.

A főzés és a DJ-zés közötti analógia Dubfire esetében nem csupán légből kapott. A konyhában is mester, nemcsak a DJ-pultban és a stúdióban. Igazi megszállott, aki folyton keresi az újabbnál újabb ízkombinációkat, amik akár az ízlelés határait is feszegethetik. Hasonló eljárás ez, mint amikor egy szettet állít össze az ember; fontos az időzítés, és a jutalom az eredményért csak később jár.

Egy közelmúltbeli interjúban ezt mondta erről Dubfire: “Úgy építesz fel egy szettet, egy logikus sorrendet, hogy ideális légkört teremtesz vele ahhoz, hogy egy történetet mesélj el, ami az első számmal kezdődik és az utolsóval ér véget. Akárcsak egy étteremben: nem a főfogást kapod meg azonnal, hanem előbb étvágyat teremtesz valami apró kis finosággal, aztán jön az előétel, a főétel, a desszert, végül egy finom kávé.”

Tudj meg többet Dubfire konyhaművészetéről az EB.TV alábbi videójából.

Loading...