Electronic Beats Hungary
Music

Diplo kilökött a saját karrierjének kezdeteiről egy mini dokumentumfilmet

https://youtu.be/6A9l4lnKC8U

A sűrű elektronikával felrántott reggae-hiphop-világzene-bass-mutációkat a világra szabadító amerikai producer tizennégy évvel ezelőtt jelentette meg debütalbumát, a Floridát, ami eléggé izgalmas belépő volt a hangmintaalapú bítek univerzumába, és egyben egy kulcsot is jelentett neki a még meredekebb későbbi kollaborációk terepére. Elég hamar a nyugati partra is költözött, hogy kiteljesíthesse a tehetségét.

Nem véletlenül lett a nyolcperces, most élesített, itt feljebb indítható doku címe Florida to California, amiben a saját utazását meséli el a kezdetektől máig, és olyanok tűnnek fel benne, mint Tyler The Creator, Skrillex, Snoop Dogg, M.I.A. vagy éppen Madonna.

Egyvalamit biztosan megérthetünk a videóból: azt, hogy Diplo abban a képtelenül cool helyzetben van, hogy toplistás sztárokkal dolgozhat együtt, miközben amit művel, az mégsem egyoldalú rádiópopzene, hiszen attitűdjében még mindig hozza azt a bátorságot, amit karrierjének legelején – és amely bátorság alapvetően az úgynevezett underground sajátossága.

Loading...