Electronic Beats Hungary
Music

Most ingyen megnézheted a Budapest elektronikus zenei történelmét feldolgozó dokufilmet

Jóanyánk, a Telekom virtuális tékájából grátisz kölcsönözhető a BP Underground legutóbbi része.

A rendszerváltás után robbanásszerűen kirügyező fővárosi acidhouse-os, korai technós, goás, dnb-s, és amúgy teljesen rendezetlen buliszcénát megéneklő (és annak alapvető alakjait megszólaltató) film kapcsán még tavaly készítettünk egy interjút a rendezőkkel, Turán Eszterrel és Koltay Annával, ezt még mindig kifejezetten érdemes elolvasni, mert hasznos háttérrel szolgálnak az egészestés mozihoz, de amiért most itt vagyunk, az az a tény, hogy elmondhatjuk: a mű végre ingyenesen elérhető lett mindenki számára!

Úgy döntött a Telekom, hogy a járványhelyzetre tekintettel sok más filmmel együtt a BP Undergroundot is bárki számára megnézhetővé avatja a TVGO online videotékájában.

Csak pár klikk, és virtuálisan máris “kikölcsönözhető” ez a 101 perc, amiből olyan dolgok derülnek ki, mint hogy

  • “Budapesten teljes káosz volt, mintha a Bladerunnerből a technológia nélkül láttunk volna képeket.” (Kömlődi Ferenc jövőkutató, korábbi zenei újságíró)
  • “Itt ennek a generációnak volt először lehetősége megélnie a szabadságot. Csoda, hogy nem halt bele.” (Fabricius Gábor, író, designer)
  • “Semmi más nem volt: füst, stroboszkóp, a szőnyeget pillanatok alatt kihúzta alólam ez az élmény. A testtudat megtalálása és elvesztése, sziluettekben jelentek meg az emberek, mesevilág, iszonyú intenzitással. Vitán felül állt, hogy itt valami tök új kezdődik, olyasminek lettünk a részesei, aminek nem volt előzménye.” (Naga, dj)

És ezek az idézetek még csak az első húsz percben hangzanak el. Még egyszer, ide kell klikkelni érte, és egy rövid regisztráció után már pörögnek is az elképesztő képsorok a 90-es évekből! Jó szórakozást ☻

Loading...