Electronic Beats Hungary
Music

Björk elárulta: dolgozott együtt a Wu-Tang Clannel

A FACT-nek adott interjút az izlandi jégkirálynő, és egy egészen rendkívüli kollaborációt is érint benne, amiből viszont végül semmi nem lett.

Konkrétan az 1997-es Homogenic idején dugta össze a fejét RZA-val, saját bevallása szerint azért, mert bár “írok zenéket a lemezeimre, de hosszú időmbe telik, és néha türelmetlenné válok, és ilyenkor másokat kérek meg.” A munkamódszer ilyenkor az, hogy leülnek ketten azzal a producerrel, aki nem annyira türelmetlen, mint ő, és varázsolnak valamit közösen, Björk irányító felügyelete alatt.

“Éppen Spanyolországban voltam, és úgy volt, hogy a Wu is jön ugyanoda. RZA legalábbis. Aztán hónapok teltek el. Én befejeztem az albumot, ami meg is jelent, aztán RZA jelentkezett: készen állok, mehetek Spanyolországba?”

Végül az énekesnő ment el New Yorkba, ahol írtak pár dalt, amikről azt mondta: “komolyan azt gondolom, mágikus volt.” Viszont se a Wu akkori dolgaiba, se a Homogenic világába nem illeszkedtek.

https://www.youtube.com/watch?v=CyM5wow-hUk

“Megmaradtak ötleteknek, már ha ennek van bármi értelme” – mondta Björk. Értelme van, persze, de még több lenne, ha most, húsz év elteltével csak-csak megjelennének!

Megjelent viszont az Utopia, és innen már streamelhető is:

Loading...