Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: városligeti naplementetánc, nemzeti elektró Budán, koppenhágai gyorstechnó-bűnözés, Electrify-jubileum

Kimozduláspártiak vagyunk, a kimozduláspártiaknak ajánlunk. Egész hétre!

A közelmúltban bemutattuk a Budapest SPOTS programot, aminek a lényege, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal.

Például szabad, langyos levegőn élveznéd a túlnyújtott indián nyár utolsó perceit? A nyitóképünkön is látható Pótkulcs a legősibb romkocsma Budapesten, még a rom-god Szimplát is megelőzte, neve egy többgenerációs köszörűs családtól származik, ha valahol érdemes a körúton túli belvárosban megnyugodni, akkor itt mindenképpen – főleg, ha még nem fordultál meg a Csengery utcai vén bútorok között.

De inkább tánccal búcsúztatnád azt el a Városligetben? Parkfoglalós Botellón lesz kedd este, lüktető biztonsági hauzokkal, let the sunshine in, a hangulat ennyire integetős szokott lenni:

Botellón Budapest

Botellón Budapest added a new photo – at ZSIRÁF.

Ékszertervező kiállítás-zárójára mennél, ami kísérleti zenébe torkollik? Megmutattuk már, milyen energiák munkálnak a budapesti EXILES kiadó körül, de most élőben, szokatlan környezetben is meg lehet hallgatni, milyen az, amikor bekapcsolódnak a masinériák Obwigszyh és Fausto Mercier kezei alatt. Irány a Veres Pálné utca! Szintén kedd este.

Október 23-án valami robotikusra lendülnél meg? Nemzeti elektró a Nemdebárban a műfaj gyanús balatonközeli főnökével, Mesterházyval, továbbá Atomikkal, Morgontzcal és Sematic4-ral. Várományos hangulatok:

By loading the content from Mixcloud, you agree to Mixcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Inkább a saját agyadba utaznál szerdán? Hoppá, az Acid Mothers Temple élőben egyenesen Japánból, egyenesen a Dürer Kert színpadáig jut ezen az estén.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Csütörtöki újhullámos electrofunk, soulful madness, galaktikus klubdalok? A Moon Rock keretein belül felcsavaró koncertélmény és levezető össztánc várható a Toldiban a magyar James Blake-kel, azaz a mindig mosolygó tekintetű Perinnel, a török partiördög Vedattal és másokkal.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Kiskörúti rotyogtatás? A szezonját nemrég szép kis mikrotömeggel megnyitó Ambientbe visszatér a VégrePéntek sorozat, ki nem találná senki, de éppen pénteken, Beta, Subotage és Wegha feszített hangtükrű tech- és technoid megmenésével. Itt lehet lelkesen jelezni a részvételt.

Koppenhágai gyorstechnó-bűnözés? Repro szállítja a cyberpunk világokat idéző dallamokat, agresszív lábdobokkal keverve a Crime meghívására a LÄRMbe. 140 plusz BPM-re kell számítani!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Electrify-jubileum a Trafóban! Hát ezt is megértük: a műfaji limiteket merészen átalakító, összeboronáló vagy éppen egymásba olvasztó act-eket hét éve felvonultató sorozat huszadik felvonásához ért, ezt pedig szombaton a rave-dekonstrukció hazai elöljárójával, Lázár Gáborral, a posztszoc-avantgárd new wave csodás trubadúrjával, az Új Látásmód Fúzióval, Csernovszky Márton ooo alteregójával és a trap határmezsgyéin ingadozó Lil Holttal ünnepelhetjük meg.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Hétlevezető Technokunst? Természetesen. Ez is szombaton, úgyhogy szépen át lehet sétálni az éjfél előtt úgyis véget érő Electrify-ról Denise Rabe és Stef Mendesidis stroboszkópikus technójára.

Loading...