Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: városligeti naplementetánc, nemzeti elektró Budán, koppenhágai gyorstechnó-bűnözés, Electrify-jubileum

Kimozduláspártiak vagyunk, a kimozduláspártiaknak ajánlunk. Egész hétre!

A közelmúltban bemutattuk a Budapest SPOTS programot, aminek a lényege, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal.

Például szabad, langyos levegőn élveznéd a túlnyújtott indián nyár utolsó perceit? A nyitóképünkön is látható Pótkulcs a legősibb romkocsma Budapesten, még a rom-god Szimplát is megelőzte, neve egy többgenerációs köszörűs családtól származik, ha valahol érdemes a körúton túli belvárosban megnyugodni, akkor itt mindenképpen – főleg, ha még nem fordultál meg a Csengery utcai vén bútorok között.

De inkább tánccal búcsúztatnád azt el a Városligetben? Parkfoglalós Botellón lesz kedd este, lüktető biztonsági hauzokkal, let the sunshine in, a hangulat ennyire integetős szokott lenni:

Botellón Budapest

Botellón Budapest added a new photo – at ZSIRÁF.

Ékszertervező kiállítás-zárójára mennél, ami kísérleti zenébe torkollik? Megmutattuk már, milyen energiák munkálnak a budapesti EXILES kiadó körül, de most élőben, szokatlan környezetben is meg lehet hallgatni, milyen az, amikor bekapcsolódnak a masinériák Obwigszyh és Fausto Mercier kezei alatt. Irány a Veres Pálné utca! Szintén kedd este.

Október 23-án valami robotikusra lendülnél meg? Nemzeti elektró a Nemdebárban a műfaj gyanús balatonközeli főnökével, Mesterházyval, továbbá Atomikkal, Morgontzcal és Sematic4-ral. Várományos hangulatok:

Inkább a saját agyadba utaznál szerdán? Hoppá, az Acid Mothers Temple élőben egyenesen Japánból, egyenesen a Dürer Kert színpadáig jut ezen az estén.

Csütörtöki újhullámos electrofunk, soulful madness, galaktikus klubdalok? A Moon Rock keretein belül felcsavaró koncertélmény és levezető össztánc várható a Toldiban a magyar James Blake-kel, azaz a mindig mosolygó tekintetű Perinnel, a török partiördög Vedattal és másokkal.

Kiskörúti rotyogtatás? A szezonját nemrég szép kis mikrotömeggel megnyitó Ambientbe visszatér a VégrePéntek sorozat, ki nem találná senki, de éppen pénteken, Beta, Subotage és Wegha feszített hangtükrű tech- és technoid megmenésével. Itt lehet lelkesen jelezni a részvételt.

Koppenhágai gyorstechnó-bűnözés? Repro szállítja a cyberpunk világokat idéző dallamokat, agresszív lábdobokkal keverve a Crime meghívására a LÄRMbe. 140 plusz BPM-re kell számítani!

Electrify-jubileum a Trafóban! Hát ezt is megértük: a műfaji limiteket merészen átalakító, összeboronáló vagy éppen egymásba olvasztó act-eket hét éve felvonultató sorozat huszadik felvonásához ért, ezt pedig szombaton a rave-dekonstrukció hazai elöljárójával, Lázár Gáborral, a posztszoc-avantgárd new wave csodás trubadúrjával, az Új Látásmód Fúzióval, Csernovszky Márton ooo alteregójával és a trap határmezsgyéin ingadozó Lil Holttal ünnepelhetjük meg.

Hétlevezető Technokunst? Természetesen. Ez is szombaton, úgyhogy szépen át lehet sétálni az éjfél előtt úgyis véget érő Electrify-ról Denise Rabe és Stef Mendesidis stroboszkópikus technójára.

Loading...