Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: szex és Japán, olasz eklektika, a pécsi underground beveszi Budapestet

Mire érdemes menni a héten? Erre érdemes menni a héten.

Idén bepörköltük a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats friss projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden héten egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Szexualitás és japán populáris kultúra, túl Godzillán? Január 9-én, csütörtök este Pfisztner Gábor tárlatvezetésével ebbe tekinthetünk be a Mai Manó Házban, Nobuyoshi Araki lengén öltözött vagy ruhátlan megkötözött nőket (is) ábrázoló képeivel, erotikus képzeteket keltő virág- és növényfelvételeivel. Regisztráció szükséges!

Budapesti közösségi underground rádió áttelepül a Moszkvára? Azaz ROLÓ FM a Nemdebárban, este. A rádiógazda Aron Ya, valamint Soundbank és Suhaid pepecsel a mixer mögött. Szintén csüti, korai kezdés!

Kedvenc pécsi brigádunk végre leuralja a Toldit? Úgy is van, ez is lesz csütörtökön este. A BETWIXTes fiúk és lányok játszótársa ráadásul legnagyobb aktuális favoritjuk, a live elektronikában utazó WOPO WOPO lesz. “Repertoárjukkal pontosan azt az eklektikát képviselik, ami az estéink esszenciája: a technótól kezdve a house-on át az afrobeatig bármi jöhet, ami mozgásra készteti a lábakat” – írják. Ámen!

Nem bánod, ha a street art és a graffiti kiállítótérbe vonul? Akkor irány a Cukor utca péntek este hétkor, ahol Gergely Void jól ismert “manóit” ezúttal állatokkal keresztezi. Facebook-event itt!

Pénteki kiskocsmázás az ELEVATED brigáddal? Tudjátok, akik a jazztől a footworkig, az újhullámos soultól a törött house-ig építkeznek. Ráadásul a kisfőnök Vanis születésnapját is meg lehet ülni. Pénteken a nagyon kedves és fengshui szempontból is príma Síp utcai Aperban! Többek között ő is beáll a dekkek mögé:

Egy jó nyers house szeánsz a legbelsőbb belvárosban? Pénteken visszatér a RAW sorozat az AETHERbe, Vatsanahval és a Citymatiné-rezidens Captain Knucklesszel.

Rég hallottad már Bernáthy Zsigát, és pláne nem egy különleges óbudai lokációban? Pláne, hogy ez egy miniklub, ahol csak ötven ember fér el? Érdekes koncept és biztosan intim happening lesz, itt lehet feliratkozni ügyesen, képletesen.

Basszusokkal bélelt szombat? Ha hiányzik a roots, a dub és a reggae nem túl messzire gabalyodó irányai, mindez egy izmos hangrendszeren, akkor ezt vidd fel a naptárba.

Olasz hippik lánya, aki mára a friss hangzású tánczenei szcéna egyik legkeresettebb DJ-je? Igen, ő, Elena Colombi (nyitóképünkön) érkezik a LÄRMbe szombaton. Számítsunk a kiszámíthatatlanra, plusz szuper közönségre, plusz arra, hogy elképesztő, bizarr zenei tartalmakkal és látásmódokkal feltöltekezve indulunk majd haza reggel, remegő lábakkal.

Loading...