Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: rizsközpontú kispéntek, female energy a Madáchon, Új Látásmód a nyolckerben, feltámadó boszorkányhouse

Ezen a héten is van miből csipegetni úgy kultúrailag, mind táncmozgásilag.

2019-ben bepörköltük a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden héten egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Bezizzentenéd az agysejteket, mielőtt még lábaid elé hullna a hétvége? Megértjük. A legjátékosabb szpot, a szenvedélyes társasozók által működtetett Ráday utcai Gémklub (nyitóképünkön) csütörtökön tartja meg a kétfős társasjátékok napját, bebizonyítva, hogy nem csak a Scrabble-nek áll a zászló.

Rizsközpontú kulináris utazással nyitnád a kispénteket, vagy akár a nagyot is? A Konyhakör új gasztronómiai eseménysorozatában több régión át vizsgálja meg, hogyan nyúlnak hozzá ehhez az alapvető élelmiszerhez világszerte. Vega verziókkal is! Figyelem, regisztrálni kell.

Female energy a Madáchon? Akkor Kali és Sibil house-központú szelekciói csütörtök este a TELEPen.

Lekapargatnád a felszín rétegeit pénteken? Imreh Sándor és Koppányi Péter BOX című kiállításán a Négyszoba Galériában a kortárs rajz eszközeivel mutatja be “a takarás misztikumát”, hogy milyen a dobozon belül és kívül gondolkodni.

Felhőkből érkező bólogatások a Nagykörút közelében? Lo-fi, boombap, okos hiphopszettek sugároznak bele a csigolyákba a Vittulában.

Kedves, TikTokért rajongó fiatalemberek warmupjára rugóznál tíz méterrel a föld alatt? A Torso csapata, vagyis a Pizza Amore-duó Prince Mattel és Switch Nollieval kiegészülve a Központ pincébe szállítmányozza az ipszilonnemzedéki klubzenét pénteken.

Új Látásmód Fúzió ismét élőzik?! Igen, emberünk nem evilági, mégis rokonszenves produkciója pedig mindig eseményszámba megy, ezúttal az új Gólyában. Pontos kezdés: féltíz!

Megnéznéd magadnak, hogyan csap össze a diszkó és a punk? A budapesti indie-közeg favorit szpotján, a Beat On The Bratben egészen 1977-ig siklanak vissza a zenebuzi zeneválogatók.

Már a hét utolsó munkanapján beiktatnál technót? Mi mindenképp a BRVTAL széria mennydörgő dobos, sötéten nyilalló Rezystor-bulijára mennénk a kedvenc fekete verejtékkockánkba, ugyanakkor aki inkább a SHDW & Obscure Shape és Shlømo képviselte vonulatra remeg fel, az ezt is megkaphatja az Akvában.

Nem láttad még a BP Underground hardcore / punk dokufilmjét? Hát hogy lehet az? Irány az A38 szombaton koraeste.

Egy jó adag ősi révület kortárs táncosokkal? “A Rave egy olyan színpadi rituálé, melynek során a lélek és a szellem egyenrangú párbeszéde a test nyelvén közvetítődik. Az előadók átszellemülése által a közönség is részesülhet a révület ősi élményéből. Kóstolót kaphat abból, hogy a szürke hétköznapokon túl egyensúly uralkodik a világban. Ennek a harmóniának a meg- és átélésére teszünk közös kísérletet” – szól a MU Színház leírása. Esemény itt.

Február első napján megnéznéd, hogyan tekergőznek a live act-gombok iráni kezek által? A modulárszinti-cár Ramin Sayyah az Ambientbe viszi most a gépeit, és a LavaLavás Falcao terít meg neki.

Witch house, olyan még van? De van ám, most éppen a Dürerben, a Sidewalks + Skeletonsszal, aki olyan nevekkel turnézott együtt, mint a Crystal Castles vagy a Crosses †††.

Hogyan kérem, a DJ-k DJ-je, Ivan Smagghe Magyarországon?! Ez is egészen pontosan így van. Az élő legendának számító (amely elnevezésen a benne lakó öntörvényű punk valószínűleg nagyot visít), hihetetlen széles spektrumon mozgó, de mindig megbízhatóan fifikás szelektor még a saját kiadóját is úgy hívja, hogy “the house of no style”, el lehet képzelni, mi történik, amikor energiáit beleborítja a dj-pultba. Szombaton!

Loading...