Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: rizsközpontú kispéntek, female energy a Madáchon, Új Látásmód a nyolckerben, feltámadó boszorkányhouse

Ezen a héten is van miből csipegetni úgy kultúrailag, mind táncmozgásilag.

2019-ben bepörköltük a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden héten egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Bezizzentenéd az agysejteket, mielőtt még lábaid elé hullna a hétvége? Megértjük. A legjátékosabb szpot, a szenvedélyes társasozók által működtetett Ráday utcai Gémklub (nyitóképünkön) csütörtökön tartja meg a kétfős társasjátékok napját, bebizonyítva, hogy nem csak a Scrabble-nek áll a zászló.

Rizsközpontú kulináris utazással nyitnád a kispénteket, vagy akár a nagyot is? A Konyhakör új gasztronómiai eseménysorozatában több régión át vizsgálja meg, hogyan nyúlnak hozzá ehhez az alapvető élelmiszerhez világszerte. Vega verziókkal is! Figyelem, regisztrálni kell.

Female energy a Madáchon? Akkor Kali és Sibil house-központú szelekciói csütörtök este a TELEPen.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Lekapargatnád a felszín rétegeit pénteken? Imreh Sándor és Koppányi Péter BOX című kiállításán a Négyszoba Galériában a kortárs rajz eszközeivel mutatja be “a takarás misztikumát”, hogy milyen a dobozon belül és kívül gondolkodni.

Felhőkből érkező bólogatások a Nagykörút közelében? Lo-fi, boombap, okos hiphopszettek sugároznak bele a csigolyákba a Vittulában.

Kedves, TikTokért rajongó fiatalemberek warmupjára rugóznál tíz méterrel a föld alatt? A Torso csapata, vagyis a Pizza Amore-duó Prince Mattel és Switch Nollieval kiegészülve a Központ pincébe szállítmányozza az ipszilonnemzedéki klubzenét pénteken.

Új Látásmód Fúzió ismét élőzik?! Igen, emberünk nem evilági, mégis rokonszenves produkciója pedig mindig eseményszámba megy, ezúttal az új Gólyában. Pontos kezdés: féltíz!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Megnéznéd magadnak, hogyan csap össze a diszkó és a punk? A budapesti indie-közeg favorit szpotján, a Beat On The Bratben egészen 1977-ig siklanak vissza a zenebuzi zeneválogatók.

Már a hét utolsó munkanapján beiktatnál technót? Mi mindenképp a BRVTAL széria mennydörgő dobos, sötéten nyilalló Rezystor-bulijára mennénk a kedvenc fekete verejtékkockánkba, ugyanakkor aki inkább a SHDW & Obscure Shape és Shlømo képviselte vonulatra remeg fel, az ezt is megkaphatja az Akvában.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Nem láttad még a BP Underground hardcore / punk dokufilmjét? Hát hogy lehet az? Irány az A38 szombaton koraeste.

Egy jó adag ősi révület kortárs táncosokkal? “A Rave egy olyan színpadi rituálé, melynek során a lélek és a szellem egyenrangú párbeszéde a test nyelvén közvetítődik. Az előadók átszellemülése által a közönség is részesülhet a révület ősi élményéből. Kóstolót kaphat abból, hogy a szürke hétköznapokon túl egyensúly uralkodik a világban. Ennek a harmóniának a meg- és átélésére teszünk közös kísérletet” – szól a MU Színház leírása. Esemény itt.

Február első napján megnéznéd, hogyan tekergőznek a live act-gombok iráni kezek által? A modulárszinti-cár Ramin Sayyah az Ambientbe viszi most a gépeit, és a LavaLavás Falcao terít meg neki.

Witch house, olyan még van? De van ám, most éppen a Dürerben, a Sidewalks + Skeletonsszal, aki olyan nevekkel turnézott együtt, mint a Crystal Castles vagy a Crosses †††.

Hogyan kérem, a DJ-k DJ-je, Ivan Smagghe Magyarországon?! Ez is egészen pontosan így van. Az élő legendának számító (amely elnevezésen a benne lakó öntörvényű punk valószínűleg nagyot visít), hihetetlen széles spektrumon mozgó, de mindig megbízhatóan fifikás szelektor még a saját kiadóját is úgy hívja, hogy “the house of no style”, el lehet képzelni, mi történik, amikor energiáit beleborítja a dj-pultba. Szombaton!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...