Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: Nehru-parti pulzálás, szerda esti furapop, dunakanyari hauzos kiköltözés

Mit lehet csinálni a héten? Mondjuk a legjobb szpotokat és a legjobb programokat.

A közelmúltban bemutattuk a Night Embassy of Budapesttel közös SPOTS programunkat, aminek a kvintesszenciája, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Leginkább ezekből a helyekből – de rajtuk kívül adott esetben másokból is, amikből persze a jövőben szintén SPOT-ok válhatnak – mostantól minden hétfőn érkezünk egy kisméretű programajánlóval. Hétfő van, tehát most is így teszünk!

Kedd esti support your local talent? A LÄRMben két meglehetősen feltörekvő magyar, Gnork és CT Kidobó veszik kezelésbe a pultot igazán friss hangzású gönceikkel.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Elvadulás dobbal? Szintén kedd, de már Vittula: a Kertész utcai punkkocsmában Ryosuke Kiyasu, a nevezett ütőhangszer anarchikus művésze engedi el magát. Többet nem mondunk, érdekes lesz, menjetek el.

Hiányzik a Nagyi kakaós csigája? Ha te is kiborulsz a tömeggyártott pékárutól, és másra sem vágysz, csak egy igazi alapanyagokból készült, ízfokozóktól mentes kakaós tekeredőre, minél hamarabb vedd az utad a Batthányi utcai Pékműhely felé, ahol a város legikonikusabb ilyen jellegű csigája kapható. Ha pedig valami modernebbre vágysz, akkor tudjuk ajánlani a bio kakaós, rumba áztatott meggyes verziót, amit az alábbi képen csodásan illusztrálnak. Megéri nyitásra érkezni, van, hogy fél óra alatt elkapkodják a összeset!

Facebook

By loading the post, you agree to Facebook’s privacy policy.
Learn more

Load post

Nehru parti szoftpumpa? Annak ellenére, hogy a legtöbbünk fejében a Nehru part a szabad és kötetlen kikapcsolódás melegágyaként szerepel (mint az a nyitóképünkön is látszik), tehát nem sokszor találkozni előre megszervezett eseményekkel itt, kedden a Pavilon nevezetű kis bódé-bárban Ogulcan Eki, a török fűszerkeverék, illetve Jolan edzi meg a testünket ritmikus zenegimnasztikával.

Szerda esti furapop? Sokak szerint ez a hét legnehezebben túlélhető napja, hiszen pont középen van, még nem elég közel a hétvégéhez, de az energiatakarékaink már jelentősen megcsappantak ilyenkorra. Nincs is jobb döntés, mint a Szimpla Kert bohém környezetében az Imitation formáció koncertjén feltöltődni. A Pápai Zsanett kreálta együttes zenei irányvonalukat weirdpopként határozza meg, ami a valóságban egy tényleg furcsán fülbemászó, elektronikával megfűszerezett, de popularistának korántsem mondható zenei élményt jelent.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Átkozottul diszkóznál, de nem úgy? Ki nem?! A Dürer Kert szombat esti ingyenes Freakin’ Disco koncertjénél aligha adódik jobb alkalom erre. A zenekar ország egyik legizgalmasabb és legfeltörekvőbb pszichedelektronikus jazz formációja, koncertjeik pedig igazi lelki utazást, esetleges repülésélmény ígéretét hordozzák magukban.

Nagymarosig mennél topogni? A BAR72 tálalásában Nova Gravity, Mugatwo, Akos V, Bettina Nem, Manek & Hi és Silver Tornado zenélnek a Dunakanyarban. Teliholdkor, oké? ?

Matiné a város szívében? Ha nincs kedved az agglomerációig vándorolni egy napközbeni bulizásért, az Akvárium megoldotta problémádat. A Vasárnapi Sun & Sodanál aligha fog kínálkozni remekebb alkalom a vodkaszódázásra, miközben a lábunkat medencevízben hűsíthetjük.

Loading...