Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: Nehru-parti pulzálás, szerda esti furapop, dunakanyari hauzos kiköltözés

Mit lehet csinálni a héten? Mondjuk a legjobb szpotokat és a legjobb programokat.

A közelmúltban bemutattuk a Night Embassy of Budapesttel közös SPOTS programunkat, aminek a kvintesszenciája, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Leginkább ezekből a helyekből – de rajtuk kívül adott esetben másokból is, amikből persze a jövőben szintén SPOT-ok válhatnak – mostantól minden hétfőn érkezünk egy kisméretű programajánlóval. Hétfő van, tehát most is így teszünk!

Kedd esti support your local talent? A LÄRMben két meglehetősen feltörekvő magyar, Gnork és CT Kidobó veszik kezelésbe a pultot igazán friss hangzású gönceikkel.

Elvadulás dobbal? Szintén kedd, de már Vittula: a Kertész utcai punkkocsmában Ryosuke Kiyasu, a nevezett ütőhangszer anarchikus művésze engedi el magát. Többet nem mondunk, érdekes lesz, menjetek el.

Hiányzik a Nagyi kakaós csigája? Ha te is kiborulsz a tömeggyártott pékárutól, és másra sem vágysz, csak egy igazi alapanyagokból készült, ízfokozóktól mentes kakaós tekeredőre, minél hamarabb vedd az utad a Batthányi utcai Pékműhely felé, ahol a város legikonikusabb ilyen jellegű csigája kapható. Ha pedig valami modernebbre vágysz, akkor tudjuk ajánlani a bio kakaós, rumba áztatott meggyes verziót, amit az alábbi képen csodásan illusztrálnak. Megéri nyitásra érkezni, van, hogy fél óra alatt elkapkodják a összeset!

Bio kakaós, rumba áztatott meggyes csiga. 😉

Gepostet von Pékműhely am Samstag, 13. Juli 2019

Nehru parti szoftpumpa? Annak ellenére, hogy a legtöbbünk fejében a Nehru part a szabad és kötetlen kikapcsolódás melegágyaként szerepel (mint az a nyitóképünkön is látszik), tehát nem sokszor találkozni előre megszervezett eseményekkel itt, kedden a Pavilon nevezetű kis bódé-bárban Ogulcan Eki, a török fűszerkeverék, illetve Jolan edzi meg a testünket ritmikus zenegimnasztikával.

Szerda esti furapop? Sokak szerint ez a hét legnehezebben túlélhető napja, hiszen pont középen van, még nem elég közel a hétvégéhez, de az energiatakarékaink már jelentősen megcsappantak ilyenkorra. Nincs is jobb döntés, mint a Szimpla Kert bohém környezetében az Imitation formáció koncertjén feltöltődni. A Pápai Zsanett kreálta együttes zenei irányvonalukat weirdpopként határozza meg, ami a valóságban egy tényleg furcsán fülbemászó, elektronikával megfűszerezett, de popularistának korántsem mondható zenei élményt jelent.

Átkozottul diszkóznál, de nem úgy? Ki nem?! A Dürer Kert szombat esti ingyenes Freakin’ Disco koncertjénél aligha adódik jobb alkalom erre. A zenekar ország egyik legizgalmasabb és legfeltörekvőbb pszichedelektronikus jazz formációja, koncertjeik pedig igazi lelki utazást, esetleges repülésélmény ígéretét hordozzák magukban.

Nagymarosig mennél topogni? A BAR72 tálalásában Nova Gravity, Mugatwo, Akos V, Bettina Nem, Manek & Hi és Silver Tornado zenélnek a Dunakanyarban. Teliholdkor, oké? ?

Matiné a város szívében? Ha nincs kedved az agglomerációig vándorolni egy napközbeni bulizásért, az Akvárium megoldotta problémádat. A Vasárnapi Sun & Sodanál aligha fog kínálkozni remekebb alkalom a vodkaszódázásra, miközben a lábunkat medencevízben hűsíthetjük.

Loading...