Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: manipulált Keleti pályaudvar, spontán táncok, az internet vége, elektrós hempergések

Heti kultúr, meg ami azon túl van.

2019-ben bepörköltük a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden héten egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Szembolygató kiállítással ágyaznál meg a hétnek? Zalavári András régóta kutatja a perspektíva és az experimentális képalkotás lehetőségeit, neki nyílik a Kisterem galériában (lásd nyitóképünket, nem a művész alkotásával) tárlata, amin mindenki számára ismerős terek köszönnek vissza, mint például a Balaton partja vagy a Keleti Pályaudvar folyosója – csakhogy a művész által fejlesztett algoritmus a több ezer felvételt minden alkotásnál egy új látványba rendezi.

Kreatív, improvizációs táncszínházzal ráznád inkább meg magad szerdán? Visszatér Grecsó Zoltán Willany Leója, és az alkotóműhely ezúttal meg sem áll a Trafóig.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Hangulatfokozás Brooklynon innen és túl? A 15 éve szkreccselgető, basszusbarát Hanzee a Mulató Aztékok MC-jével, az ezúttal DJ-vé avanzsáló Tinkkel közelíti meg az ütemszinkronizálás problematikáját. A Nemdebárban, szerdán.

Eltöprengenél arról, mi lenne, ha vége lenne az internetnek? Töprengj együtt többedmagaddal csütörtökön a Ludwig Múzeumban digitális sivatagról, élettelen monitorokról, hatalmi struktúrák átalakulásáról. A tárlatról nekünk amúgy Oneohtrix Point Nevernek az a videója ugrik be, ami az internet legtávolibb perifériáit, legmarginálisabb szubkultúráit villantotta fel 2013-ban, aminél messzebb talán már alig lehet menni. Vigyázat, sokk-képes tartalom:

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeos’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ott őrülnél meg csütörtökön, ahol az afrolatin, a trópusi és a szibériai sztyeppék beatjei találkoznak? A kontinenseket átívelő zenei kultúrákból inspirálódó előadók, Hataah, Baq és a Machu Killa vegyes szettekkel készülnek a Toldiban, amiknek a hangsúlyos dobok szolgálnak kötőanyagául. Dél-amerikai chill electronikából homlokráncolós global bass veretésbe fogunk eljutni állítólag.

A péntekedet weird tetoválásokkal indítanád? Irány Awkward Aron eseménye, ahol belga spanjai szállítják a fájdalmat egyenesen Brüsszelből a Margit utcába. Lesznek matricák és francia rap is!

Electroclasht feltámasztani egy estére nem túl merész dolog? Ha szerinted nem, ami egy kitűnő válasz, akkor a Beat On The Bratben a helyed. Úgyis az a mondás, hogy a zenei műfajok húsz évente cirkulálódnak a felszínre újra és lesznek cikiből újra menők, úgyhogy itt az ideje ránézni, miben lubickolt régen Tiga, DJ Hell és Peaches!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Inkább mégis a true robotikus elektróra esne a voksod? Pénteken ismét szögletes mozgások a fekete geometriai alakzatban, vagyis a LÄRMben: az embergép-sorozat Metronóm újabb meghívottja ezúttal Assembler Code, Jensen Interceptor jelentős tettestársa, aki olyan kiadóknál rotyogtatott már, mint a Central Processing Unit, a Boysnoize Records vagy a Cultivated Electronics. Stabil lesz!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Intellektuális és gátlástalan, de leginkább olyan, hogy a kettő összeér? Ha ilyen élményre van érkezésed, akkor a Hodworks színielőadását tudjuk javasolni a hétvégére, itt ugyanis olyan absztrakt helyzetekkel szembesülhetünk, amik normákat és megkötéseket felülírva vezetnek be bennünket egy csillogó és eksztatikus rituáléba. Az előadás tere alibi arra, hogy a táncosok a színpadon megtehessék azt, amihez az életben nem mindig találjuk meg a kellő szabadságot – fogalmaz a leírás.

Szombaton laza technó egy központi pincében? There you go, buddy. Ráadásul mindez ingyen, és még Technokool Fanni is odaáll a CRIME-fiúk mellé.

Loading...