Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: kirakatban megszólaló hauztól a grúz technóördögig

Nem olyan régen bemutattuk a Night Embassy of Budapesttel közös SPOTS programunkat, aminek a kvintesszenciája, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Leginkább ezekből a helyekből – de rajtuk kívül adott esetben másokból is, amikből persze a jövőben szintén SPOT-ok válhatnak – mostantól minden hétfőn érkezünk egy kisméretű programajánlóval. Hétfő van, tehát most is így teszünk!

Lemezboltosok vállát veregetnéd? Az Aradi utcai Deep idén ünnepli 20. születésnapját, kedden pedig ennek jegyében a külföldön is elismert Gnork, valamint Prsly és a lemezbolt két lábon járó Wikipediája, Crimson pörgetnek egymásra fekete korongokat. Lesz stream is!

Közönségkedvenc filmet néznél az egyik legkedvesebb moziban? A Cirko-Gejzírben kedd este ismét műsoron a Csak a szerelem számít című dán-amerikai dráma, ami a legkeményebb szívet sem hagyja érzéketlenül.

Nem klisés elektromos tánczenék egy belpesti kirakatból? A Központ ablakában június 26-án szerdán a Cliché Bodies, vagyis a legfrissebb DJ-generáció két területi képviselője, Prince Matt és Switch Nollie.

Csütörtökön tolnád a chillaxot a Duna-parton? A Pure Lust gondoskodik a szokásos szofisztikált, organikus hangokról, meg egy kedves brazil vendégről. Róla:

Milyen a technó, ha a műfaj posztszovjet forradalmi gyújtópontjából, a grúziai Tbilisiből érkezik? Ezt fogja bemutatni Dread a LÄRMben pénteken, szépen ráöntve a kaukázusi klubkultúra zabolázatlan energiáit egy két órás hengerlő szett formájában a megjelenetekre. Támogatók hazai oldalról Normál Tamás, Adam Krasz és Obwigszyh.

Szintiünnep a Stranger Things által inspirálva? Szintén pénteken lesz a Stranger Synths buli a Budapest parkban, amikor is a dzsungel színpada pár órára Hawkins városává válik, sok retrowave zenével Quixotic jóvoltából.

Zero waste bevásárlás workshop? Tanuljunk környezettudatosságot szombaton a Printában, konkrétan azt, hogyan menjünk úgy shoppingolni, hogy ne nőjön a környezetkárosító lábnyomunk. A két órás kurzuson bevezetnek a szitanyomó technika rejtelmeibe, aztán jön az egyedi táskák kreálása, ami után már senki nem fog soha plasztikzacsit kérni a boltban!

Nyitókép: Vizi András (készült a LÄRMben)

A Telekom Zoom appot almás telefonra innen, androidosra innen tudod húzni!

Loading...