Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: jubilál a Vittula, állatbarát űrprogram Budán, Tiga Budapestre bugattizik

Mi történik a héten, amire mi mindenképp elmennénk, és nektek is forrón ajánljuk ugyanezt? Mutatjuk az opciókat.

2019-ben bepörköltük a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden héten egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

16 éves a Kertész utca alap punkkocsmája? Hát persze, hogy akkor illik benézni a Vittulába, nem csak a jazzkedden, de amúgy egész héten, mert készül egy kiállítás is az elmúlt másfél évtized legkrézibb bulijairól, legjobb farsangi jelmezeiről, szokatlan italpult mögötti tevékenységekről, mindenféléről – nyomtatott fotók formájában.

Lélekmelengető pulzálgatás már kedden? A Moonbase Patel Disco gondoskodik erről a nyolcker legbarátibb krimójában, űrdiszkón innen és törzsi grúvokon túl.

Állatbarát brooklyn-i űrprogram Budán? Nem tudjuk, mit jelent ezt, erről a szervezőket kéne megkérdezni, mindenesetre a basszusorientált Hanzee már 15+ éve pereg a lemezlejátszás és szkreccs nehéziparában, a DJ-zés terén két lépéssel újoncabb Tink, a Mulató Aztékok reppere pedig a mikrofonetetés világából közelíti meg az ütemszinkronizálás problematikáját szerda este a Nemdebárban.

A legkúlabb majom a Madáchon? Akkor csütörtökön Husky Joe a Központban, aki Stas-szal közösen ezúttal a basszuspápa és grime-pásztor Bergit látják vendégül a megújult hely teljesen új bulipincéjében.

Gyilkos pontosságú lányok a Madáchon? Akkor pedig a budapesti queer közeg két definitív DJ-je, Kali és az OMOH-ból ismert Alexandr szettjét ajánljuk a TELEPen.

Fajsúlyos népdalátdolgozások 21. századi, vad köntösben? A Middlemist Red-es Nové Soma által alapított Mordái zenekart muszáj megnéznie az embernek legalább egyszer az életében, hát miért is ne történne ez most csütörtökön az A38 gyomrában?

Véletlenül sem a piros szívecskés giccsre szavaznál Valentin-napon, hanem a vigyorgó sárga szmájlikra? Ebben az esetben jobb nem is történhetne veled, mint az, hogy Mesterházy veszi át a stafétát a kiskörúti Ambientben, kiegészülve Infragandhival és Titusszal. A tavaly évvégi acidkarácsonyról itt is van egy felvétel a rámelegítéshez:

Leszavaznál inkább a spanyol technóra? Szintén pénteken ismét Technokunst, a Falling Ethics kiadó kezelőjével, az üresjáratokban sosem utazó P.E.A.R.L-lel, az Akácfa utca emeleti fekete dobozában.

Szombat az electroclash hős kanadaijával? Kimondani is rezonál, de Tiga tér vissza Budapestre (és ő látható a nyitóképen is), annak apropóján, hogy a LavaLava dj / szervezőcsapata ebben a formában gondolta megünnepelni fennállásának 12. fordulatát. És milyen jól teszik! Főleg, ha azt nézzük, hogy Tolóék is ilyen zenékből (és jó sok franciaelektróból) érkeztek meg oda, ahol ma tartanak, szóval gondos tisztelgés ez az egyik ihletadójuk előtt. Sőt, vele!

Loading...