Feed/Music

Best of SPOTS programajánló: hídfoglalás, latin-amerikai technó, kiállításnyitó a pizzériában

Ha nem tudod, merre legyen a menet a héten!

Pár hete debütált a Night Embassy Budapestel karöltve megteremtett, SPOTS-ra keresztelt projektünk. Célja a budapesti hétköznapokat felrázó és vérpezsdítővé varázsoló helyek kiemelése. Nagyrészt ezen helyek kínálatából (de természetesen ha ezeken kívül történik valami megkerülhetetlen, akkor azokat is bevonva) készülünk minden hétfőn egy mikroprogramajánlóval. Itt a hétfő, tehát itt a programcsokor is!

Kihevernéd a hétfőt? A Pontoon ezúttal is tökéletes megoldást kínál erre. Kedd este a The Qualitons bűvöli meg a Lánchíd pesti hídfőjét, és olyan funk-rock-experimentális lüktetést porcióznak ki, amire még a zord kőoroszlánok is felvonják a kőszemöldököt. A bandát egyébként a szakmailag mélyen elismert, Seattle-i székhelyű KEXP rádió is meghívta a stúdiójába játszani, az erről készült felvétel pedig jövő hónapban fog napvilágot látni. Menőség. Tavalyelőtt még a Red Hot Chili Peppers tagok is lejöttek a hoteljükből megnézni őket:

Ugyancsak kedden kihagyhatatlan tárlatra mennél egy amúgy is kihagyhatatlan kajáldába? Király Tamás fotókiállítás nyílik a Nagymezői utcai Pizzicában, ahol a napközben irtó jó pizzákat sütögető Paolo estére ráadásul Sir Weirdo-vá válik, és pakol pár fekete elektronikus zenét is.

Tolnád a koktélt, mintha nem lenne 2020, miközben minikoncertet és irodalomról szóló gondolatokat hallgatsz? Érdemes kihasználni az A38 minden nap érvényes koktélakcióját, hiszen egy koktél áráért kettőt élvezhetünk ki a Dunán ringatózva este hétig. A koktélok mellé természetesen remek programokkal készülnek: szerdán Barkóczi Noémi, az élet nagy dolgait akusztikus gítárkísérettel megéneklő művésznő húz be minket a hangjával a tetőteraszon.

Gejzírként feltörő pécsi elektronikus zenei kollektívát fogadnál be? Csütörtökön az általunk korábban külön cikkben is megénekelt Betwixt érkezik egy kora esti lazítésra az Akvárium teraszára.

Mikor lesz már megint Szabihíd? A kérdés egészen biztosan rendszeresen felmerül sokakban. És szerencsére megvan a válasz rá: most hétvégén! Szombat reggel spártai szellemiségű edzésre látogathatunk el, majd kisebbfajta zenei fesztivállá alakul a híd, többek között olyan fellépőkkel, mint OHNODY, Belau vagy a Dope Calypso, aztán mindezt még le is capoeirázhatjuk. Vasárnap jógával indíthatunk napot, lehet swingre rugózni, meg nyilván a legjobb dolgot művelni, amit itt csak lehet: üldögélni a híd kellős közepén, amit máskor úgysem tehetünk meg.

Latin-Amerika legjobb női DJ-ire szeletelnél koromfekete környezetben? Amanda Mussi és kollégái foglalják el pénteken a LÄRM pultját. Ő, mint vezéregyéniség májusban olyan nyers energiákat eresztett el a brazil Boiler Roomban, hogy azt külön is érdemes megnézni, aztán megvadulni rá kicsit a nappaliban.

Jó ügy mellett vonulnál szivárványban? Ha a te válaszod is egy egyértelmű igen erre a kérdésre, akkor ott a helyed a szombati Budapest Pride menetben, ahol a tömeg egyetlen nagy szeretethullámba burkolja Budapestet. A felvonulás az év egyik legfontosabb emberjogi eseménye, ahol több ezren protestálnak az elfogadásért, és a mindenkit megillető alapvető jogokért. Az esemény hivatalos after partyja a Budapest Parkban lesz, a nem hivatalos pedig a Vittulában.

Nem férsz a bőrödbe, vagy a ruháidba? Ha megráznád a gardróbod, és feltöltenéd új szajrékkal, akkor vasárnap délelőtt irány a 10. Markett vásár a Lumenben, ahol Budapest legtrendibb dizájnereinek és handpickerjeinek portékájából válogathatsz. Lesznek ruhák, ékszerek, sok kézzel készített jóság, olyanoktól mint a Sapi Ékszerek, a RACKA, a Feelinkita, a Smörgas Clothes vagy a Rebu Ceramics. 

(A nyitókép egy korábbi Szabihídon készült.)