Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: hídfoglalás, latin-amerikai technó, kiállításnyitó a pizzériában

Ha nem tudod, merre legyen a menet a héten!

Pár hete debütált a Night Embassy Budapestel karöltve megteremtett, SPOTS-ra keresztelt projektünk. Célja a budapesti hétköznapokat felrázó és vérpezsdítővé varázsoló helyek kiemelése. Nagyrészt ezen helyek kínálatából (de természetesen ha ezeken kívül történik valami megkerülhetetlen, akkor azokat is bevonva) készülünk minden hétfőn egy mikroprogramajánlóval. Itt a hétfő, tehát itt a programcsokor is!

Kihevernéd a hétfőt? A Pontoon ezúttal is tökéletes megoldást kínál erre. Kedd este a The Qualitons bűvöli meg a Lánchíd pesti hídfőjét, és olyan funk-rock-experimentális lüktetést porcióznak ki, amire még a zord kőoroszlánok is felvonják a kőszemöldököt. A bandát egyébként a szakmailag mélyen elismert, Seattle-i székhelyű KEXP rádió is meghívta a stúdiójába játszani, az erről készült felvétel pedig jövő hónapban fog napvilágot látni. Menőség. Tavalyelőtt még a Red Hot Chili Peppers tagok is lejöttek a hoteljükből megnézni őket:

Ugyancsak kedden kihagyhatatlan tárlatra mennél egy amúgy is kihagyhatatlan kajáldába? Király Tamás fotókiállítás nyílik a Nagymezői utcai Pizzicában, ahol a napközben irtó jó pizzákat sütögető Paolo estére ráadásul Sir Weirdo-vá válik, és pakol pár fekete elektronikus zenét is.

Tolnád a koktélt, mintha nem lenne 2020, miközben minikoncertet és irodalomról szóló gondolatokat hallgatsz? Érdemes kihasználni az A38 minden nap érvényes koktélakcióját, hiszen egy koktél áráért kettőt élvezhetünk ki a Dunán ringatózva este hétig. A koktélok mellé természetesen remek programokkal készülnek: szerdán Barkóczi Noémi, az élet nagy dolgait akusztikus gítárkísérettel megéneklő művésznő húz be minket a hangjával a tetőteraszon.

Gejzírként feltörő pécsi elektronikus zenei kollektívát fogadnál be? Csütörtökön az általunk korábban külön cikkben is megénekelt Betwixt érkezik egy kora esti lazítésra az Akvárium teraszára.

Szuper naprafekvős hanganyagot hoztak össze ezek a fiatal pécsiek

Mikor lesz már megint Szabihíd? A kérdés egészen biztosan rendszeresen felmerül sokakban. És szerencsére megvan a válasz rá: most hétvégén! Szombat reggel spártai szellemiségű edzésre látogathatunk el, majd kisebbfajta zenei fesztivállá alakul a híd, többek között olyan fellépőkkel, mint OHNODY, Belau vagy a Dope Calypso, aztán mindezt még le is capoeirázhatjuk. Vasárnap jógával indíthatunk napot, lehet swingre rugózni, meg nyilván a legjobb dolgot művelni, amit itt csak lehet: üldögélni a híd kellős közepén, amit máskor úgysem tehetünk meg.

Latin-Amerika legjobb női DJ-ire szeletelnél koromfekete környezetben? Amanda Mussi és kollégái foglalják el pénteken a LÄRM pultját. Ő, mint vezéregyéniség májusban olyan nyers energiákat eresztett el a brazil Boiler Roomban, hogy azt külön is érdemes megnézni, aztán megvadulni rá kicsit a nappaliban.

Jó ügy mellett vonulnál szivárványban? Ha a te válaszod is egy egyértelmű igen erre a kérdésre, akkor ott a helyed a szombati Budapest Pride menetben, ahol a tömeg egyetlen nagy szeretethullámba burkolja Budapestet. A felvonulás az év egyik legfontosabb emberjogi eseménye, ahol több ezren protestálnak az elfogadásért, és a mindenkit megillető alapvető jogokért. Az esemény hivatalos after partyja a Budapest Parkban lesz, a nem hivatalos pedig a Vittulában.

Nem férsz a bőrödbe, vagy a ruháidba? Ha megráznád a gardróbod, és feltöltenéd új szajrékkal, akkor vasárnap délelőtt irány a 10. Markett vásár a Lumenben, ahol Budapest legtrendibb dizájnereinek és handpickerjeinek portékájából válogathatsz. Lesznek ruhák, ékszerek, sok kézzel készített jóság, olyanoktól mint a Sapi Ékszerek, a RACKA, a Feelinkita, a Smörgas Clothes vagy a Rebu Ceramics. 

(A nyitókép egy korábbi Szabihídon készült.)

Loading...