Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: graffitimozi, bécsi-török lüktetések, tiszta technózás és rokonszenves előkarácsony a Rákóczi téren

Heti kimozdulásra felpaprikázó programmenü!

Idén bepörköltük a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats friss projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden hét elején egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Négy év kihagyás után ismét turnéra indult Grammy-díjas ír énekesnő az Erzsébet téren? Akkor az nem lehet más, csak Sinead O’Connor az Akvárium NagyHalljában.

Olyan helyekre elmenni a világban, ahol ahol a graffiti idáig ismeretlen volt? A Toldi mozivászna segítségével kedden ez megtörténik, utána ráadásul reppes levezető jön olyanokkal, mint a legendás Kriminal Beatses Kool Kasko, Bankos és Zsolaa. Mikrofonnal!

A klímaváltozásról hitelesen szóló magyar könyv bemutatója szerdán? Irány a Magvető Café (nyitófotónkon), ahova egyébként is gyakran érdemes bekanyarodni, mert a legcsendesebb szeglete a máskülönben hangos bulinegyednek.

Török-magyar-bécsi klubzenés összefogás csütörtökön? Ezért csupán a LÄRMig kell menni, ahova Hanzo & Yaman hozza a törzsies orientálhouse-t. Még a Red Axes is játssza a trekkjeiket, hoppá, sőt, hoppáré!

Hazai ritmusokra koncentráló bulisorozat a Kiskörúton? Az mhmm brigádja Gilbert Pomelót tálalja fel, amit a klublegenda A I W A live szettje követ, az estét pedig Vatsanah zárja. Az Ambientben, szintén csütörtökön.

Tiszta Techno, Rendes House? Az meg micsoda? Röviden az ország egyik legnyerőbb pulóverdizájnja, hosszabban pedig ebből az eventből kiderül. Egyébként meg a Madách téri TELEP a tetthely, ahol remek hangulatmorzsákat lehet majd magunkra kenni egészen kora hajnalig.

Végre nem kínos, hanem annál barátságosabb ünnepi programok a Rákóczi téren? Ja, az biztos, hogy a hétvégére ráfordulni itt lesz a legjobb a plázás nyomorgások helyett. Zene, foglalkozások, workshopok, kézművesportéka-hegyek, sörbemutató, kisipar és vintage szédület. A részvétel ingyenes, bővebb infó errefelé!

Új, izgalmas irányt vevő Amoeba album befogadása? Magyarország legfoglalkoztatottabb underground funk-soul-brokenbeat zenekara új nagylemezét már diszkóhatásokkal is felhúzza egy kicsit, ebből az anyagból mutatnak be pár költeményt a hajón szombaton.

House-hallgatás dohányfüstbe burkolózva, söröket magunknak csapolva? A nem kocsmaként, hanem lakásként, így nagyon ügyesen üzemelő Skanzenklubban a Wooden Soul Crew pöcögtet finomabb klubos darabokat.

Raktárépületi sújtás a Soroksári út külsőn? A romániai Mihai Pol és Mera fordít rá a napfelkeltére a nemrég nyílt Arzenálban.

Loading...