Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: földalatti irodalom, Budabeats Vinyl Release Party és kolosszális DJ-dömping

Mit lehet csinálni a héten? Mondjuk a legjobb szpotokat és a legjobb programokat.

A közelmúltban bemutattuk a Night Embassy of Budapesttel közös SPOTS programunkat, aminek a kvintesszenciája, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Leginkább ezekből a helyekből – de rajtuk kívül adott esetben másokból is, amikből persze a jövőben szintén SPOT-ok válhatnak – mostantól minden hétfőn érkezünk egy kisméretű programajánlóval. Hétfő van, tehát most is így teszünk!

Földalatti kortárs irodalom? Ha te is halálra untad a kötelezőket gimiben, és arról álmodoztál, bárcsak kortárs művekről folyna a diskurzus az órákon, az A38 és Petőfi Irodalmi Múzeum közös programsorozatát neked találták ki. E hét keddjén a hazai undergound irodalom talán legjelentősebb tagját, Kubiszyn Viktort látják vendégül, aki a Drognapló és a Foglaltház című kötetével azonnal az eladási listák élére került. A nyers őszinteségéről elhíresült író most a legújabb kötetéről, az Árnyékvilágról fog beszélgetni, amit az ATMO instrumentális improvizációs zenekar fog kísérni.

Dél-Amerikai törzsi technó? Ha már néha már eleged van az eurodid légkörből, és legszívesebben világgá mennél, érdemes a nagy elhatározás előtt elnézned kedd este a Szimplába, ahol Pamaki bandája, a Nintü olyan autentikus dzsungeldallamokal készül, amitől bárki egy Brazil törzsi rituálén érezheti magát, persze kellő négynegyeddel megtoldva.

Elég volt a kannásborból? Ha téged is kiborít, hogy a polcról találomra leemelt borok 90 százaléka a good old tablettások minőségéhez közelít, és kicsit bővítenéd az erre irányuló ismereteidet, látogass el csütörtökön A Grundba, ahol rendkívül baráti áron (1000 forint) kóstolhatsz, tanulhatsz és mulathatsz egyszerre. Fogadjunk, hogy még sosem ittál lőrét ilyen szofisztikáltan!

Lassú faludiszkó a Dunaparton? Elismerjük, elsőre furcsa koncepciónak tűnhet, de a Pontoon ezen a csütörtökön is az egyik legígéretesebb ajánlatot tette elénk bulik terén. Az estét a Slow Village nyitja meg, akik már számtalanszor bebizonyították, hogy senki nem reppeli meg a kétezertizenvalahány életérzést úgy, mint ők. Ezt követően a Disko Orientén vezethetjük le az indulatokat, amin olyanok szelektálnak a Lánchíd lábánál, mint Adis Abbé, Vedat Agdag és Justin Van Der Volgen.

Ölelkezés az egyik legszimpibb hazai lemezkiadóval? A Budabeats három évet ölt bele (hármat, azaz 3-at!), hogy megszülessen legújabb kiadványa, a Southern Hemisphere, ami déli féltekés forró zenékből készült hazai és internacionál feldolgozásokat hordoz magán – például ezt a csodát itt, amit ideraktunk lejjebb. A város legújabb tetőteraszán péntek este lehet támogatni a kiváló kiadót!

Mottód lehetne az old but gold? Ha téged is lázba hoz minden ami retro, akkor érdemes ellátogatnod vasárnap a Dürer Kertbe, mert óriási lemezbörzét tartanak természetesen zenével, étellel és itallal, hogy semmi se hiányozhasson egy egész napos kincskereséshez. Bőröndöket bekészíteni, nehéz lesz üres kézzel távozni!

Szeretnéd újra elhinni, hogy a Medúza és a Party Aréna megszűnése óta is történik jó klubzene a Szigeten? Eláruljuk: történik. A szerdán startoló fesztiválnak idén is borzasztóan feszes klubzenei lineup-ja van a Colosseum színpadon (nyitóképünkön), olyan fellépőkkel, mint Blawan, Fjaak, Objekt, Red Axes vagy Avalon Emerson. Bővebben erre tessék!

Loading...