Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: földalatti irodalom, Budabeats Vinyl Release Party és kolosszális DJ-dömping

Mit lehet csinálni a héten? Mondjuk a legjobb szpotokat és a legjobb programokat.

A közelmúltban bemutattuk a Night Embassy of Budapesttel közös SPOTS programunkat, aminek a kvintesszenciája, hogy feltár olyan szuper helyeket, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Leginkább ezekből a helyekből – de rajtuk kívül adott esetben másokból is, amikből persze a jövőben szintén SPOT-ok válhatnak – mostantól minden hétfőn érkezünk egy kisméretű programajánlóval. Hétfő van, tehát most is így teszünk!

Földalatti kortárs irodalom? Ha te is halálra untad a kötelezőket gimiben, és arról álmodoztál, bárcsak kortárs művekről folyna a diskurzus az órákon, az A38 és Petőfi Irodalmi Múzeum közös programsorozatát neked találták ki. E hét keddjén a hazai undergound irodalom talán legjelentősebb tagját, Kubiszyn Viktort látják vendégül, aki a Drognapló és a Foglaltház című kötetével azonnal az eladási listák élére került. A nyers őszinteségéről elhíresült író most a legújabb kötetéről, az Árnyékvilágról fog beszélgetni, amit az ATMO instrumentális improvizációs zenekar fog kísérni.

Dél-Amerikai törzsi technó? Ha már néha már eleged van az eurodid légkörből, és legszívesebben világgá mennél, érdemes a nagy elhatározás előtt elnézned kedd este a Szimplába, ahol Pamaki bandája, a Nintü olyan autentikus dzsungeldallamokal készül, amitől bárki egy Brazil törzsi rituálén érezheti magát, persze kellő négynegyeddel megtoldva.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Elég volt a kannásborból? Ha téged is kiborít, hogy a polcról találomra leemelt borok 90 százaléka a good old tablettások minőségéhez közelít, és kicsit bővítenéd az erre irányuló ismereteidet, látogass el csütörtökön A Grundba, ahol rendkívül baráti áron (1000 forint) kóstolhatsz, tanulhatsz és mulathatsz egyszerre. Fogadjunk, hogy még sosem ittál lőrét ilyen szofisztikáltan!

Lassú faludiszkó a Dunaparton? Elismerjük, elsőre furcsa koncepciónak tűnhet, de a Pontoon ezen a csütörtökön is az egyik legígéretesebb ajánlatot tette elénk bulik terén. Az estét a Slow Village nyitja meg, akik már számtalanszor bebizonyították, hogy senki nem reppeli meg a kétezertizenvalahány életérzést úgy, mint ők. Ezt követően a Disko Orientén vezethetjük le az indulatokat, amin olyanok szelektálnak a Lánchíd lábánál, mint Adis Abbé, Vedat Agdag és Justin Van Der Volgen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ölelkezés az egyik legszimpibb hazai lemezkiadóval? A Budabeats három évet ölt bele (hármat, azaz 3-at!), hogy megszülessen legújabb kiadványa, a Southern Hemisphere, ami déli féltekés forró zenékből készült hazai és internacionál feldolgozásokat hordoz magán – például ezt a csodát itt, amit ideraktunk lejjebb. A város legújabb tetőteraszán péntek este lehet támogatni a kiváló kiadót!

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Mottód lehetne az old but gold? Ha téged is lázba hoz minden ami retro, akkor érdemes ellátogatnod vasárnap a Dürer Kertbe, mert óriási lemezbörzét tartanak természetesen zenével, étellel és itallal, hogy semmi se hiányozhasson egy egész napos kincskereséshez. Bőröndöket bekészíteni, nehéz lesz üres kézzel távozni!

Szeretnéd újra elhinni, hogy a Medúza és a Party Aréna megszűnése óta is történik jó klubzene a Szigeten? Eláruljuk: történik. A szerdán startoló fesztiválnak idén is borzasztóan feszes klubzenei lineup-ja van a Colosseum színpadon (nyitóképünkön), olyan fellépőkkel, mint Blawan, Fjaak, Objekt, Red Axes vagy Avalon Emerson. Bővebben erre tessék!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...